U TOKU SU TEŠKE ULIČNE BORBE U POJASU GAZE: Vođa Kasam brigada: Borbe sa izraelskom vojskom vode se od ulice do ulice

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2023, 01:46

U TOKU SU TEŠKE ULIČNE BORBE U POJASU GAZE: Vođa Kasam brigada: "Borbe sa izraelskom vojskom vode se 'od ulice do ulice'"

Pucaju na sve strane

Abu Obaida, portparol oružanog krila palestinske militantne grupe Hamas, Kasam brigada, izjavio je da se pripadnici te grupe bore protiv izraelskih vojnika ''od ulice do ulice'' u Pojasu Gaze, kao i da su u borbama uništili na desetine izraelskih vojnih vozila u poslednja četiri dana.

Borci Kasam brigada uništili su i stambenu zgradu u Beit Hanunu u kojoj su bile stacionirane izraelske specijalne snage, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao je Obaida i dodao da su u urušavanju zgrade poginuli izraelski vojnici koji su bili unutra, prenosi Al Džazira.

Izraelska vojska još nije komentarisala napad ili bilo kakve žrtve. Abu Obaida je dodao da su borci Hamasa na terenu i da ''gone neprijateljske snage i njihova vozila od ulice do ulice''.

On je opisao izraelsku raciju u bolnici Al Šifa kao ''ratni zločin", a takođe je odbacio izraelske tvrdnje da Hamas deluje iz bolnica u Gazi kao "neosnovane laži".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.