U TOKU PROTEST TAKSISTA: Blokiran Beograd, izbile čarke između vozača i učesnika demonstracija (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U TOKU PROTEST TAKSISTA: Blokiran Beograd, izbile čarke između vozača i učesnika demonstracija (FOTO/VIDEO)

U toku je protest Beogradskog udruženja nezavisnih taksi-preduzetnika "Bunt", a počela je i protestna vožnja kroz grad

U toku je protest Beogradskog udruženja nezavisnih taksi-preduzetnika "Bunt", ispred sedišta Sekretarijata za inspekcijske poslove u Ulici 27. marta, a počela je i protestna vožnja kroz grad.

Svojim vozilima, prevoznici nezadovoljni radom inspekcije i Komunalne milicije blokirali su ulicu Starine Novaka, na delu od ulice Ilije Garašanina do Cvijićeve, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i Beogradsku ulicu od raskrsnice sa Bulevarom kralja Aleksandra do Ilije Garašanina.

Blokirane su sve četiri trake, ali je jedna ostavljena slobodna za vozila Hitne pomoći i vatrogasaca. Kolona taksista će oko 14 časova zastati ispred zgrade Vlade da bi se održao govor.

Linije javnog prevoza saobraćaju se zaobilaznim trasama.

Na uglu ulica Ilije Garašanina i Starine Novaka dogodila se čarka između taksista i jednog vozača koji je tuda prolazio, koji se žalio da zbog protesta kasni na posao i da su taksisti prevršili svaku meru. Sukob su sprečili drugi taksisti, umirujući svog kolegu.

Podsećamo, taksisti traže da se primenjuju odredbe Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju koji je usvojen decembra prošle godine, kao i da gradki organi rade svoj posao na suzbijanju nelegalnih prevoznika.

Sa zahtevom da se stane na put CarGo i Kameu, od 13 sati na ulice u protestnu vožnju izašlo je i oko 2000 predstavnika Saveza za auto taksi udruženja Srbije "Satus", Ugovorne privredne taksi komore i sindikata taksi vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost".

Oni su u kolonama iz Ulice omladinskih brigada, Kumodraške, od "Hale pionir" i sa Obrenovačkog puta kod "Tempa" vozili do centra, pa onda saobraćati ulicama grada do 15 sati. Dispečarski centri su prestali sa prestati sa radom, pa naručivanje vožnji neće biti moguće.

Protestne vožnje trajaće, prema najavama, svakog dana sledeće sedmice.

Roditelji tek posle 50 kilometara primetili da nema bebe koja im je ISPALA IZ AUTOMOBILA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.