U Švedskoj počela najveća vojna vežba od 1989. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 20:10

U Švedskoj počela najveća vojna vežba od 1989. godine

U Švedskoj je danas počela najveća vojna vežba od 1989. godine, pod nazivom "Aurora 23", a u njoj će učestvovati 26.000 trupa iz Švedske i još 14 zemalja, preneo je radio Sverige.

Ove nedelje biće održan niz simuliranih sajber napada i sabotaže ključnih švedskih društvenih ustanova, a vežbe će trajati do 11. maja.

Švedsko ministarstvo odbrane saopštilo je da će učestvovati i snage SAD, Francuske, Nemačke, Austrije, Danske, Ukrajine, Litvanije, Letonije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Estonije, Norveške, Poljske i Finske.

Vežbe se održava na najvećem švedskom ostrvu Gotland, a uključivaće akcije na kopnu, moru i u vazduhu.

"'Aurora 23" će simulirati vojni napad neimenovanog agresora", rekao je general Stefan Anderson.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.