U Švajcarskoj suđenje dvojici članova Pink Pantera

Izvor: Blic, 12.Feb.2013, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Švajcarskoj suđenje dvojici članova "Pink Pantera"

Dvojici Srba, pripadnika međunarodne bande kradljivaca nakita "Pink Panter", biće suđeno u Švajcarskoj zbog krađa počinjenih u toj zempli, saopštila je danas policija.

Jedan od njih, star 34 godine, koji je uhapšen u Turskoj po međunarodnoj poternici, biće izručen Švajcarskoj da bi prisustvovao suđenju, navela je policija.

On je optužen za oružanju pljačku radnje koja prodaje satove i nakit u mestu Šafhauzen, u martu 2011. godine.

Plen vredan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 1,8 miliona švajcarskih franaka (1,96 miliona dolara ili 1,46 miliona evra) nikada nije pronađen, prenosi AFP.

Drugi Srbin, star 37 godina, uhapšen je u Crnoj Gori i izručen je Švajcarskoj prošle godine.

On je navodno bio vozač tokom bega u dve pljačke - u Šafhauzenu i u Lozani, aprila 2010.

U pljačci u Lozani lopovi su otišli sa satovima i nakitom vrednim pola miliona švajcarskih franaka (545.000 dolara ili 407.000 evra), koji takođe nikada nisu pronađeni.

Francuska agencija navodi da su pripadnici "Pink Pantera" bili članovi paravojnih formacija isa prostora bivše Jugoslavije.

Banda je dobila ime "Pink Panter" kada su britanski detektivi svojevremeno pronašli dijamantski prsten, sakriven u kutijici kreme za lice, što ih je podsetilo na situaciju iz čuvene filsmek komedije Pitera Selersa iz 1963. "Pink Panter".

Ova banda je postala svetski poznata po tome što je tokom protekle decenije pokrala nakit u vrednosti od nekoliko stotina miliona dolara u oko 30 zemalja.

Delovala je nedodirljivo sve dok tokom poslednjih godina nije uhapšeno nekoliko njenih članova u različitim zemljama, među kojima su Francuska, Grčka, Italija i Japan.

Povezane vesti: „Panteri“ prodali sliku privatnom detektivu Bandu štitile diplomatske tablice

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.