U Strmosteni 2,5 miliona tona uglja

Izvor: Kurir, 06.Apr.2012, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Strmosteni 2,5 miliona tona uglja

RESAVICA - U Rudniku mrkog uglja "Rembas", najvećem i najstarijem u JP PEU Resavica, u subotu će, uz rudarske svečanosti, zvanično početi eksploatacija uglja u novoj jami "Strmostena", u kojoj su otkrivene zalihe od 2,5 miliona tona uglja.

"Strmosten" ima najkvalitetniji ugalj za široku potrošnju, a otkrivene zalihe su dovoljne za eksploataciju narednih 15 do 20 godina, izjavio je direktor "Rembasa" Zdravko Zarić.

Na otvaranju novih jamskih prostorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u "Strmostenu", dužine 4. 952 metra počelo je da se radi 2004. godine, a najviše posla je urađeno u periodu 2008.- 2011. godine, potsetio je Zarić i napomenuo da je u ovaj posao inverstirano 508 miliona dinara vlastitih sredstava.

Na otvaranju ležišta uglja u "Strmostenu", u prve dve godine radili su rudarski stručnjaci iz Češke, a posao dovršili stručnjaci "Resavice". U novoj jami radiće 300 rudara.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U Strmosteni 2,5 miliona tona uglja

Izvor: Glas javnosti, 06.Apr.2012

RESAVICA - U Rudniku mrkog uglja "Rembas", najvećem i najstarijem u JP PEU Resavica, u subotu će, uz rudarske svečanosti, zvanično početi eksploatacija uglja u novoj jami "Strmostena", u kojoj su otkrivene zalihe od 2,5 miliona tona uglja..."Strmosten" ima najkvalitetniji ugalj za široku potrošnju,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.