U Štavlju 10 centimetara leda, gruvalo i u Sjenici

Izvor: Mondo, 05.Jun.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Štavlju 10 centimetara leda, gruvalo i u Sjenici

Jaka oluja praćena gradom zahvatila je danas oko 17 sati područje sela Štavalj na Pešterskoj visoravni. Meštani Sjenice kažu kod njih kao da je padao sneg.

Foto: MONDO/Nikola Janković

Slučajni prolaznik Zumreta Stršević, koja se kretala putem ka Novom Pazaru, kaže da su na pojedinim mestima naslage leda bile debele skoro desetak centimetara .

"Nikada nisam videla takvu oluju. Nebo je bilo potpuno crno, a na putu mi je umalo trebala zimska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oprema. Srećom nisam uletela u oluju, ali i posle sat vremena na asfaltu i pored puta bilo je oko 10 centimetara leda", kazala je Stršević za Glas zapadne Srbije.

Grad veličine lešnika kod Kragujevca!

Jak grad već je u nekoliko navrata zahvatio više sela na ovoj visoravni, nanevši prilično veliku materijalnu štetu na usevima.

 Jak grad je, prema tvradnjama meštana, padao popodne i u okolini Sjenice.

Radio "Sto plus" dodaje da štete ima na području sela Štavalj i okolnim zaseocima.

U telefonskom razgovoru za Radio "Sto plus" jedan od meštana je rekao da su posle svega nekoliko minuta grada polja izgledala "kao da je napadao sneg".

"Sve se odigralo veoma brzo, verovatno su stradali i krovovi pojedinih kuća, a sudeći po krupnom gradu mislim da je šteta ogromna", smatra sagovornik tog radija.

U Meteorološkoj stanici Sjenice rečeno je da nisu registrovane padavine, ali i da nisu nadležni za taj deo teritorije opštine Sjenica.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Grad obeleo Pešter, u Štavlju 10 centimetara leda

Izvor: RTS, 05.Jun.2018

Jaka oluja praćena gradom zahvatila je oko 17 sati područje sela Štavalj na Pešterskoj visoravni. . Zumreta Stršević, koja se kretala putem ka Novom Pazaru, kaže da su na pojedinim mestima naslage leda bile debele skoro...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.