U Srbiji trenutno boravi oko 4.100 migranata

Izvor: N1 televizija, 14.Mar.2018, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji trenutno boravi oko 4.100 migranata

U Srbiji boravi oko 4.100 izbeglica i migranata, od čega je oko 3.800 smešteno u državne centre za azil i prihvatne centre, navodi se u mesečniku Beogradskog centra za ljudska prava koji prenosi podatke UNHCR.

Broj se nije izmenio od februara.

Najviše izbeglica i migranata je smešteno u centru za azil u Krnjači (577), prihvatnim centrima u Obrenovcu (717), Preševu (370) i Adaševcima (303), dok je najmanje boravilo u centru za azil u Tutinu i Banji Koviljači >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i prihvatnim centrima u Bosilegradu, Dimitrovgradu i Subotici.

Tokom februara, 594 stranca pokazalo je nameru da traži azil u Srbiji. Među njima je najviše bilo državljana Avganistana (148), Pakistana (151), Irana (97), Iraka (76), Sirije (38) i Indije (21).

Interesovanje za azil izrazili su i migranti iz Alžira, Albanije, Bangladeša, Kube, Kuvajta, Libije, Maroka, Ruske Federacije, Sudana, Tunisa, Turske, Ukrajine i Šri Lanke.

Od ukupnog broja tražilaca azila, 534 bilo muškaraca, a 60 žena. Od tog broja 137 je bilo maloletno, od kojih je 14 bilo bez pratnje roditelja ili staratelja.

U februaru je Kancelarija za azil donela jedno rešenje o dodeli utočišta za državljanina Irana i jedno rešenje o dodeljivanju supsidijarne zaštite za lice poreklom iz Somalije.

Kancelarija za azil donela je jedno rešenje o odbacivanju zahteva za azil za državljanina Pakistana, piše u mesečniku Beogradskog centra za ljudska prava.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U Srbiji oko 4.000 izbeglica i migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018

U Srbiji boravi oko 4.100 izbeglica i migranata, od čega je oko 3.800 smešteno u državne centre za azil i prihvatne centre, stoji u mesečniku Beogradskog centra za ljudska prava koji prenosi podatke UNHCR...Broj se nije izmenio od februara. Najviše izbeglica i migranata je smešteno u centru za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.