Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji sutra veoma toplo, do 37 stepeni

U Srbiji se za sutra predviđa pretežno sunčano i veoma toplo, dok se posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, u planinskim predelima na jugozapadu Srbije očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

U Banatu, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (topla košava), a u ostalim krajevima slab vetar, promenljivog smera.

Najniža temperatura kretaće se od 13 do 20, a na području Beograda i južnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Banata do 24, najviša će biti od 34 do 37 stepeni Celizijusa.

U Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo. Vetar umeren, pre podne i sredinom dana će biti povremeno jak, jugoistočni (topla košava). Najniža temperatura kretaće se oko 23, a najviša oko 35 stepeni.

U Srbiji će u sredu biti pretežno sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura kretaće se od 34 do 38 stepeni. U donjem Podunavlju i Banatu duvaće umeren, povremeno jak jugoistočni vetar (topla košava). Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije, a u četvrtak do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se osveženje, mestimično s pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode.

Od petka do kraja sedmice u Srbiji će biti promenljivo oblačno i znatno svežije sa čestom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova. Od ponedeljka biće ponovo pretežno sunčano uz postepen porast temperature.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za utorak, 12. jul 2016.

Biometeorološke prilike mogu uticati nepovolјno na sve osetlјive osobe. Hroničnim bolesnicima se posebno skreće pažnja da tokom dana smanje aktivnosti zbog temperatura znatno iznad prosečnih vrednosti. Promenlјivo raspoloženje, glavobolјa i malaksalost se mogu očekivati kao meteoropatske reakcije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretežno sunčano i veoma toplo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2016, 00:13

U Srbiji se za danas predviđa pretežno sunčano i veoma toplo, dok se posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, u planinskim predelima na jugozapadu Srbije očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije...U Banatu, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SUNCE PRŽI I ASFALT: Danas sunčano i veoma toplo, do čak 37 stepeni!

Izvor: Kurir, 12.Jul.2016

...U Banatu, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (topla košava), a u ostalim krajevima slab vetar, promenljivog smeraNajniža temperatura kretaće se od 13 do 20, a na području Beograda i južnog Banata do 24, najviša će biti od 34 do 37 stepeni Celizijusa..U Beogradu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.