U Srbiji sutra oblačno, hladno i vetrovito vreme sa snegom

Izvor: Beta, 02.Jan.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji sutra oblačno, hladno i vetrovito vreme sa snegom

U Srbiji će sutra biti oblačno, hladno i vetrovito vreme, mestimično sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).U nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije formiranje snežnog pokrivača. Na planinama povećanje visine snežnog pokrivača, vejavica i snežni nanosi.Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od minus pet do nula, a najviša u većini mesta od minus dva do nula, na istoku do četiri.U Beogradu oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa slabim snegom, uveče suvo uz smanjenje oblačnosti. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura oko minus dva, a najviša oko nula.U Srbiji narednih dana umereno do potpuno oblačno i hladno, do ponedeljka mestimično sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Više snega očekuje se na zapadu i jugozapadu kao i u brdsko-planinskim predelima.Biometeorološka prognoza za četvrtak, 3. januar 2019:Zadržava se relativno nepovolјna biometeorološka situacija za hronične bolesnike. Od meteoropatskih reakcija moguće su razdražljivost, pospanost i glavobolja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMSS:Zimski uslovi vožnje na zapadu i istoku, jak vetar u Vojvodini

Izvor: Blic, 02.Jan.2019

Vozače večeras očekuju zimski uslovi vožnje u jugozapadnim, zapadnim, južnim i jugoistočnim krajevima Srbije, gde povremene snežne padavine otežavaju kretanje vozila, dok se u planinskim predelima ovih krajeva očekuje formiranje novog snežnog pokrivača.

Nastavak na Blic...

Prvi sneg u 2019. godini u Beogradu

Izvor: DANuBeogradu.rs, 03.Jan.2019, 10:20

Danas, 3. januara 2019, u Beogradu pada prvi sneg u novoj godini. Biće, naravno, oblačno, hladno ali i vetrovito. Sneg će padati tokom dana i stvoriće se manji snežni pokrivač. Uveče će biti suvo uz smanjenje oblačnosti. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. Jutarnja temperatura...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.