U Srbiji sutra jačanje snežnih padavina

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji sutra jačanje snežnih padavina

U Srbiji će sutra biti oblačno vreme sa snegom, uz intenziviranje snežnih padavina i dalje povećanje visine snežnog pokrivača posle podne, uveče i tokom noći, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RHMZ je upozorio da će intenziviranje snežnih padavina biti nastavljeno i u subotu ujutru kada će u većini krajeva, osim na severu Vojvodine, doći do povećanja snežnog pokrivača za novih 15 do 30 centimetara, lokalno i preko 40 centimetara. Više snega >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << očekuje se u južnim, centralnim i zapadnim krajevima Srbije.

U Srbiji će sutra duvati slab i umeren, severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus tri do nule, a najviša dnevna od nula do tri stepena.

U Beogradu će sutra takođe biti oblačno vreme sa snegom, uz intenziviranje snežnih padavina i dalje povećanje visine snežnog pokrivača posle podne, uveče i tokom noći. Duvaće slab i umeren vetar. Dnevna temperatura biće od minus dva do nula stepeni.

U Srbiji će u subotu biti oblačno vreme sa snegom, uz postepeni prestanak padavina posle podne. U nedelju ujutru biće slab i umeren mraz, a tokom dana suvo i toplije. U ponedeljak se očekuje novo naoblačenje s kišom koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije. Na planinama će padati sneg. Od utorka do četvrtka biće pretežno oblačno, mestimično sa kišom i susnežicom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Biometeorološka prognoza za petak, 25. januar:

Meteorološke prilike imaće nepovoljan uticaj na hronične bolesnike. Moguće meteoropatske reakcije su nervoza, glavobolja i bolovi u kostima i zglobovima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.