U Srbiji pred gašenjem 1.200 sela

Izvor: B92, 06.Sep.2012, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji pred gašenjem 1.200 sela

Vlasotince -- Đura Stevanović iz republičkog Zavoda za proučavanje sela izjavio je da je 1.200 sela u Srbiji pred gašenjem jer u njima živi po nekoliko starijih stanovnika.

Stevanović je na 18. naučnom skupu "Vlasinski susreti" u Vlasotincu izjavio da se između dva popisa broj sela pred gašenjem uvećao za 500. "Najteža je situacija na jugoistoku Srbije, gde u pojedinim selima žive po dva do četiri stanovnika", ocenio je Stevanović.

On je dodao da je primetan broj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porasta stanovništva u selima koja se nalaze pored većih gradskih centara i da je reč o 12,5 odsto od ukupnog broja sela u Srbiji.

Na dvodnevnom skupu u Vlasotincu naučnici će, između ostalog, raspravljati o promeni društvene strukture u seoskim naseljima i o porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima.

Pored Zavoda za proučavanje sela, organizatori skupa su i Srpsko udruženje za sociologiju sela i poljoprivrede, Balkanska asocijacija za sociologuju sela i poljoprivrede i Kulturni centar u Vlasotincu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 1.200 sela u Srbiji pred gašenjem

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2012

Oko 1.200 sela nalazi se pred gašenjem jer u njima živi tek po nekoliko starijih stanovnika, a najteža situacija je na jugoistoku Srbije, rekao je Đura Stevanović iz Republičkog Zavoda za proučavanje sela.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Alarmantno: Pred gašenjem 1.200 sela u Srbiji

Izvor: S media, 06.Sep.2012

Djura Stevanović iz Republičkog Zavoda za proučavanje sela izjavio je da je 1.200 sela u Srbiji pred gašenjem jer u njima živi po nekoliko starijih..stanovnika...Stevanović je na 18. naučnom skupu "Vlasinski susreti" u Vlasotincu izjavio da se izmedju dva popisa broj sela pred gašenjem uvećao...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.