U Srbiji oko 8.000 učenika manje

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji oko 8.000 učenika manje

Kruševac -- Usled niske stope nataliteta u Srbiji je u poslednjih nekoliko godina oko 8.000 učenika manje, rekao je pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević.

"To nije problem samo ministarstva prosvete, već cele države", rekao je Antonijević Tanjugu u Kruševcu i dodao da je teško održati potreban broj odeljenja, što predstavlja veliko opterećenje.

“To nije lako, i prošlogodišnji upis u srednje škole i upis ove godine će dati odgovore šta ćemo sa onim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradovima koji su pretrpeli najveće smanjenje u broju učenika”, naglasio je on.

Antonijević je napomenuo da se u 74 opštine u Srbiji sprovodi projekat obrazovanja odraslih kojim se na izvestan način mogu nadomestiti eventualni viškovi, izrazivši nadu da nijedan prosvetni radnik neće ostati bez posla.

Pomoćnik ministra prosvete je danas osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Kruševcu uručio “pametnu tablu” i najavio da će još tri-četiri takve table podeliti u narednom periodu školama širom Srbije.

Vrednost table je oko 5.000 evra, a reč je o akciji koju ministarstvo prosvete sprovodi u saradnji sa drugim organizacijama.

“Treba reći da mi u budžetu nemamo dovoljno sredstava da se na ovako kvalitetan način bavimo unapređenjem sistema obrazovanja tako da postoje projekti koji se rade sa društveno odgovornim kompanijama koje su prepoznale značaj ulaganja u obrazovanje i to će se nastaviti”, istakao je Antonijević.

Kako bi se stvorili bolji uslovi za obrazovanje veoma je značajna pomoć privrede, zaključio je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Srbiji oko 8.000 učenika manje

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2014, 10:25

Usled niske stope nataliteta u Srbiji je u poslednjih nekoliko godina oko 8.000 učenika manje, rekao je pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.