Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji oko 8.000 migranata

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se u Srbiji trenutno nalazi oko 7.500 migranta u različitim kampovima i centrima, dok oko 500 migranata boravi u centrima gradova na putu između državnih granica.

Na konferenciji za novinare posle razgovora sa austrijskim ministrom unutrašnjih poslova Volfgangom Sobotkom, Stefanović je kazao da sve zemlje Evropske unije imaju isti ili sličan pogled kada je reč o readmisiji migranata iz Avganistana i Pakistana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Problem je što oni pokušavaju da ilegalno izađu iz naše zemlje. Mi nemamo nikakve šanse sami da ih vratimo u Pakistan i Avganistan i zbog toga nam je potrebna saradnja sa drugim zemljama po pitanju njihove readmisije", rekao je ministar.

On je ocenio da je suštinsko pitanje šta očekivati u vezi sa migrantima na proleće, ali je dodao da će nadležni u Srbiji raditi na zatvaranju mogućnosti ilegalnog ulaska u zemlju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stefanović: U Srbiji oko 8.000 migranata

Izvor: B92, 12.Dec.2016

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se u Srbiji trenutno nalazi oko 7.500 migranata u različitim kampovima i centrima...Osim toga, on je naveo da oko 500 migranata boravi u centrima gradova na putu između državnih granica...Na konferenciji za novinare posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.