U Srbiji njen narod odlučuje kakvu budućnost hoće

Izvor: B92, 24.Feb.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Srbiji njen narod odlučuje kakvu budućnost hoće"

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je "nepremostiv bedem" onima, i spolja i iznutra, koji bi Srbiju da vrate u prošlost.

U Srbiji njen narod odlučuje kakvu budućnost hoće. Znam zašto vas je u ovolikom broju, ne zato što me toliko volite ili podržavate, već zato što ste dobro razumeli šta je to što rade neki spolja, a i neki uznutra, koji bi želeli da vrate Srbiju u prošlost, u vreme pljačkaških privatizacija, da oni budu bogati, a narod siromašan", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Vučić u obraćanju građanima Kruševca i okolnih mesta, koji su ovakve poruke pozdravljali aplauzom.

Istakao je da je Srbiji važan evropski put, ali nećemo u NATO i nećemo sankcije Rusiji, kaže, jer je to izbor naših građana.

Podseća da su mnogi govorili da Srbija ne može "na dve stolice", a on ističe:

"Nemamo dve stolice, imamo jednu srpsku poziciju i srpsku stolicu i ne damo da nam vi određujete i odlučujete kakva je naša pozicija", poručuje Vučić.

I naljutili su vas sve, konstatovao je Vučić i izrazio uverenje da su zato danas došli u Kruševac da ga čuju i da pokažu da hoće Srbiju budućnosti, normalnih i pristojnih ljudi.

Dodaje da se nije ni najmanje uplašio svih onih koji prete:

"Ionako samo mene napadaju svaki dan, po ceo dan. Neki drugi koji bi želeli da ih napadaju, ali, neće da ih napadaju, mnogi drugi koji su izvukli sebe da ih ne napadaju - neka ih, neka su se sklonili. Za njih ima jedan nepremostivi bedem. Taj nepromostivi bedem, dok još mogu, sa velikim leđima, za njih sam nepromostiv bedem", kaže on.

"A, to je jasna poruka i ovima spolja i unutra, da pristojnu, normalnu i modernu Srbiju ne mogu da pobede. Hvala vam na podršci zemlji, a mi ćemo da radimo još marljivije, vrednije, da se borimo za Sbriju na svakom mestu. Da čuvamo Srbiju, KiM, budućnost dece", rekao je Vučić.

Kako je rekao, na početku se govorilo da su protesti građanski, a danas tajkun Dragan Ðilas, "onaj koji je zajedno sa tajkunom Miškovićem ovde pljačkao i po Kruševcu i po drugim gradovima Srbije, kaže - "pa mi ćemo sad da lepimo 100.000, miliona nalepnica, da ružimo Beograd", naveo je.

"Čekaj, zar nam ne reče da ti ne učestvuješ u protestima? Kako sad ođednom - ti plaćaš i nalepnice i znaš koliko nalepnica i organizuješ proteste?", upitao je Vučić.

Konstatovao je da su se "sami upecali" i potvrdili ko ih organizuje.

"A, kao da mi to nismo znali", rekao je Vučić.

"Neka oni rade svoj posao, neka šetaju do mile volje, koliko god hoće, sve dok je mirno. Ali, nasilje im nećemo dozvoliti, jer pristojnu Srbiju mogu i moraju da pokušaju da pobede na izborima", rekao je Vučić.

"Čcuvaćemo nezavisnost Srbje i ponosan sam što je Srbija slobodna i suverena zemlja", poručio je Vučić.

Naglasio je, takođe, da Srbiji nijedan amabasador ne sme da naređuje šta da radi i da nema tog ambasadora koji može da ga pozove i kaže - ovo smete ili ovo ne smete da uradite.

Srbija radi ono što je volja njenih građana poštujući međunarodno javno pravo, kako je to uvek činila, naveo je Vučić.

Građani Srbije su nosioci suvereniteta zemlje, dodao je Vučić i naglasio da niti on, niti premijerka Ana Brnabić ne idu, kao što su radili iz prethodne vlasti, "na kanabe" da nose dnevni red vlade i da ambasadori odlučuju koje će fabrike biti zatvorene i koje ćemo oružje da uništavamo.

"Znate li koliko smo našeg oružja i oruđa u dvehiljaditim godinama uništili. E danas ga pravimo. Samo ove godine stiže 19 novih helikoptera. Imaćete kraja godine 14 migova četiri plus generacije u Srbiji. Kada sam bio ministar odbrane imali smo jedan koji nije mogao da poleti. Pa, pogledajte razliku kakva je danas država, a kakva je bila onda".

On je rekao da danas možemo da ulažemo novac u fabrike i industriju, jer je naša kasa sigurnija i punija.

"Zato što smo rešili da ne pljačkamo kao drugi, već da zaustavimo pljačakše, ne da mi budemo bogati", istakao je i dodao da je važno da narod malo po malo bude bogatiji.

Kazao je da ne može preko noći do da se promeni, ali da danas imamo suficit, smanjujemo javni dug i nezpoaslenost i drugo i da ćemo to i u budućnosti raditi.

Preneo je da je u svim mestima u kojima je danas bio video da ima malo rođene dece.

„Znam da će da me napadaju razne nevladine organizacije, računajući da sam i ja čovek koji će izgubiti živce, napraviti grešku kako bi lopovi došli na vlast. Ali ako ne budemo imali dece neće biti Srbije, neće biti buduhcnosti za nas, nećemo imati koga da zapošljavamo", rekao je Vučić.

Kazao je da ne može preko noći do da se promeni, ali da danas imamo suficit, smanjujemo javni dug i nezpoaslenost i drugo i da ćemo to i u budućnosti raditi.

„Ovo shvatite kao reči nekog ko je zabrinut za opstanak naše nacije, naroda i države", podvukao je Vučić.

Rekao je da ga poslednjih dana kritikuju što, kako kažu, govori o Jasenovcu samo da bi Srbe posvađao sa Hrvatima.

„O Jasenovcu govorim da naša deca znaju šta je bio Jasenovac, da se nikada ne zaboravi i kako se takva tragedija više nikada ne bi ponovila. Govorim o Oluji i svim zločinima nad našim narodom da se nikada više ne bi ponovili", podvukao je on.

Istovremeno je naglasio da ga neće niko čuti da pravda zločine koje su počinili Srbi, jer i za njih moraju da odgovaraju odgovorni koiji su bili sramota našeg naroda.

„Neću prihvatiti da bilo ko izvrši pogrom nad Srbima gde god živeli. Obaveza je Srbije da ne dovoli bilo kakve Oluje, Blijesak na Kosovu i Metohiji ili bilo gde drugo", naglasio je on.

Vučić je rekao da smo mnogo bili zaostali u prethodnom peruiodu dok sada sve vraćamo Srbiju u red uređenih, modernih i naprednih ekonomija.

Zapitao je koja to fabrika u Kruševcu, Aleksandrovcu, Chićevcu i drugim mestima u rasinskom okrugu nije bila uništena od devdedsetih i početka dvehiljaditih godina.

"Samo je Prva Petoletka zapošljavala 16.000 radnka, a sada uz veliku opmoć države uspeva da zaposli 2.500 ljudi", naglasio je Vučić.

Kaže da će država pomoći radnicima da podižu Petoletku i da ima još više zaposlenih i da u svakoj fabrici imaju po 3.000 i 4.000 radnika.

"Sve što je radilo bilo je prodato, uništeno i radnici otpušteni", rekao je Vučić i dodao da je prethodna vlast pozvala tada pozvala "Miškovića i Ðuraškovića" da razore FAM.

Kako je rekao, država će sada brinuti o svih 218 zaposlenih u FAM-u i zbrinuti sve, koliko god od njih da novi vlasnik Valvoline zaposli.

U Kruševac je, kaže, doveden veliki investitor Kromberg Šubert koji je već zaposlio ljude u tom gradu.

"Imamo mnogo više novca, zbog teških reformi, hvala vam što ste u tolikom broju došli. Bez vaše ljubavi prema našoj Srbiji ne bi mogli ništa da uradimo, bez vaše podrške", kazao je on.

Istakao je da je najlakše bilo reći ranije, kada se dogovore političari, da će biti podignute penzije, iako je pretila opasnost da uopšte ne budu isplaćene, ali da narod narod glup i lakoveran i zna da nema bez naprnog rada ozbiljnih rezultata.

"Danas zarađujemo, ne uzimamo nove kredite već vraćamo stare dugove i hoćemo da ostavimo deci čistu situaciju", poručio je Vučić.

Neki političari kažu da ih je briga za javne dugove, hoće na vlast.

"Pa, kako baš vas briga? Hoćete deci da kažemo:''Ej, deco, vi plaćajte sve što nismo bili sposobni da zaradimo, što nismo mogli da uradimo umesto vas.Ne, anša je obaveza da smanjimo dugove, da ostavimo fabrike, a ne da budu puste, kao što su ih nama ostavili ", kaže Vučić.

Naše je, dodao je on, da vratimo Srbiju na pravi put, da ljudi budu zadovljiniji, da plate i penzije budu veće, a biće ove godine veće, jer smo to zaradili.

"To nije neka milostinja koju dodeljuju predsednik ili premijerka, već smo to zaradili, odgovorno smo se ponašali", kaže Vučić i dodaje da u vezi sa tim nema mnogo briga.

"Ono što za nas važno i najbitnije jeste da sačuvamo mir, stabilnost, bezbednost", poručuje Vučić.

Kaže da se tokom posete "Armaturi" u Aleksandrovcu susreo sa čovekom koji je na ratištu u BiH , na teočaku, od gelera protivtenkovske mine izgubio oba oka.

"Izgubio je oba oka štiteći srpski narod. Taj čovek se i danas bori za Srbiju, ima divnu decu, dobri su đaci i oni su budućnsot Srbije. U zahvalnost njemu i onima koji su položili život na olatr otadžbine želim da poručim, kao Dobrica Chosić, da je vreme smrti iza nas", ističe Vučić.

On, kako kaže, i danas živi život za svoju decu a tada je rizikovao život za našu decu.

"To sve ne znači da je Srbija slaba ili slabija od onoga kako nas neki zamišljaju, neki misle da mogu da nas ponižavaju, pišu planove, poal Srbije oteše. Chutim, gledam, ponekad se osmehnem, ali nikoga ne želim da uvredim, ni Albance ni njihove predstavnike ali samo jednu poruku želim da im posaljem - ne potcenjujte Srbiju, to što u Srbiji nema onih koji će da prete i viču, što insistiramo na miru i stabilnosti ne znači da ćemo vama ili bilo kome da dozvolimo da nas ponižava i gazi. Srbija je uvek znala da zaštiti svoj narod", poručio je on.

Predsednik je poručio da Srbija danas nije slabija, već je mnogostruko jača, i ekonomski i u svakom drugom smislu, nego pre nekoliko godina ili decenija i nastaviće da jača, u svakom pogledu, ne preteću nikome, čuvajući mri i ne dozvoljavajući bilo kome da je ponižava,

Posebno je zahvalio penzionerima, koji su, kaže, izdržali najteže reforme i ljubavlju prema otadžbini najviše pomogli i pokazali odgovornost, kao i ženama, koje uvek i nepogrešivo glasaju za stabilnost i mir, za sigurnost i budućnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.