U Somboru završeno vojno sportsko prvenstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Somboru završeno vojno sportsko prvenstvo

SOMBOR - Drugo sportsko prvenstvo Vojske Srbije danas je završeno svečanom ceremonijom dodele pehara i priznanja u somborskoj kasarni "Aerodrom", a načelnik general-potpukovnik Miloje Miletić čestitao je učesnicima na sportskom i fer nadmetanju.

Miletić je istakao da su postignuti odlučni rezultati koji potvrđuju da se sport i fizička aktivnost vraćaju u VS na mesto koje im i pripada.

On je istakao da su postignuti veoma zapaženi individualni rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji imaju i nacionalnu vrednost.

Miletić je najavio da će oni predstavljati vosku Srbije i državu na predstojećim međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Načelnik Generalštaba se zahvalio domaćinima na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu, i najavio da će Treće sportsko prvenstvo biti organizovano na terenima Vojne Akademije u Beogradu.

Svečanoj ceremoniji završetka Drugog sportskog prvenstva Vojske Srbije prisustvovao je i komandant Nacionalne garde Ohaja, general-major Gregori Vejt.

Na prvenstvu je učestvovalo 370 takmičara, koji su se nadmetali u streljaštvu - gađanju iz vojničkog pištolja i automatske puške, orijentiringu, vojnom višeboju, odbojci, malom fudbalu i džudou.

Sportska nadmetanja pripadnika vojske počela su 15. juna, a na njima su učestvovale ekipe Vojne akademije, Generalštaba i Kopnene vojske.

U raznim sportskim disciplinama takmičili su se i pripadnici Vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane i Komande za obuku.

Pobednik u sveukupnom plasmanu bila je ekipa Kopnene vojske, dok su u pojedinačnoj konkurenciji posebnu pažnju publike zadobile takmičarke.

Prvo mesto u gađanju iz pištolja CZ 99 pripalo je starijem vodniku Ireni Ognjanović iz ekipe Generalštaba, dok je prva u gađanju automatskom puškom bila student Vanja Mrđa iz ekipe Vojne Akademije.

U orijentiringu u pojedinačnoj konkurenciji prva je bila student Marija Marković iz ekipe Vojna akademije.

U streljaštvu u ekipnom takmičenju prvo mesto pripalo je ekipi Kopnene vojske, u orijentiringu ekipi Vazduhoplovstva i PVO, dok je Komanda za obuku osvojila prvo mesto u tri discipline - vojni višeboj, atletika i odbojka.

U malom fudbalu prva je bila ekipa kopnene vojske, a u džudou ekipa Vojne akademije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.