U Sloveniji kuće pod vodom

Izvor: Mondo, 07.Nov.2014, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sloveniji kuće pod vodom

Zbog jakih kiša i naraslih vodotokova tokom noći u središnjim i zapadnim delovima Slovenije voda je prodrla u nekoliko stotina kuća. Na istoku zemlje mestimično se izlila Drave na području između Maribora i granice sa Hrvatskom.

Foto: Tanjug/STA

Kod Cerknice voda ugrožava preko 200 objekata. Zbog poplavljenih puteva i klizišta mnogi putevi u Sloveniji su neprolazni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

U Koruškoj je Drava, prema podacima Agencije za životnu sredinu (ARSO), narasla i sada sprecava oticanje reke Meže koja je u manjoj meri počelada plavi obale. Njen protok na ulazu iz Austrije u Sloveniju je trenutno 1700 kubnih metara u sekndi i očekuje se da će i dalje rasti.

Jako su povećani nivoi reka u srednjoj Sloveniji, Gorenjskoj i primorju. Poplavljeno je i više kuća u Ljubljani, Cerknici i u opštini Ig kod ljubljane. .

Prema informacijama državne Agencije za životnu sredinu (ARSO), vodostaj reke Save počinje da se smiruje ali i dalje raste u delu prema Hrvatskoj granici.

Zbog opasnosti od poplava u Sloveniji je i dalje u stanju pripravnosti oko 60.000 pripadnika civilne zaštite.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Slovenija: Pod vodom više stotina kuća, Drava raste

Izvor: Prva.rs, 07.Nov.2014

Kod Cerknice voda ugrožava preko 200 objekata. Zbog poplavljenih puteva i klizišta mnogi putevi u Sloveniji su neprolazni. . .U Koruškoj je Drava, prema podacima Agencije za životnu sredinu (ARSO), narasla i sada sprecava oticanje reke Meže koja je u manjoj meri počelada plavi obale. Njen protok...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.