U Slavka i Žarka sasuli 220 hitaca

Izvor: Glas javnosti, 06.Maj.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Slavka i Žarka sasuli 220 hitaca

PRIZREN - Od jezivog zločina Kfora u Prizrenu proteklo je deset godina, a da sve do danas niko nije ustanovio ko su bila dvojica Srba koje su nemački vojnici izrešetali u centru grada. Glas javnosti, međutim, ekskluzivno otkriva da se radi o Žarku Andrijeviću iz Prizrena, portiru u "Kosovo-vinu" i Slavku Veselinoviću Bosancu, izbeglici iz Bosne, radniku elektrodistribucije u Prizrenu.

Nedavno je RTS, povodom desetogodišnjice početka bombardovanja SRJ, objavio stravičan snimak >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ubistva dvojice Srba koji su žutom "ladom" pokušali da napuste nesigurni Prizren.

Igor Šaljenjević, snimatelj jedne strane televizije, kamerom je zabeležio sve što se dešavalo u jutarnjim satima tog 13. juna 1999. godine u centru grada.

Nemačko demonstriranje sile drugog dana prisustva na Kosovu i Metohiji, jasno je pokazalo na čijoj su strani i da malobrojni preostali Srbi u Prizrenu neće biti zaštićeni kao ni oni koji pokušavaju da odu iz grada pod pritiskom albanskih terorista. Tih dana juna 1999. godine, Srbi su u Prizrenu bukvalno bili pod dvostrukom okupacijom - terorista iz UČK i nemačkog Kfora.

Orden za zločin

Slučaj ubistva Andrijevića i Veselinovića je sudski procesuiran u nemačkom gradu Koblencu, odakle je potporučnik David Ferk. Međutim, optužnica za ubistvo je pala u vodu jer su sudije došle do zaključka da su nemački vojnici pucali u samoodbrani. Odmah posle tog sudskog procesa nemački ministar odbrane Rudolf Šarping odlikovao je Davida Ferka zlatnim ordenom krsta časti Bundesvera za besprekorno ispunjenje vojničke dužnosti. Na suđenju u Koblencu David Ferk je kazao: "Nisam ubio zato što sam hteo, već zato što sam morao - i pogodio pravo u metu".

Bežeći ulicom kraj pošte u centru Prizrena, dvojica Srba su se autom približavala transporterima nemačkog Kfora. Tu su u grupama bili i Albanci iz redova UČK koji su slavili dolazak Kfora u Prizren. Nemački vojnici su procenili da Žarko Andrijević i Slavko Veselinović predstavljaju opasnost pa su ispalili hitac upozorenja u vazduh. Na snimku se jasno vidi da su se izbezumljeni Srbi zaustavili, a onda autom krenuli u rikverc.

U tom momentu nemački potporučnik David Ferk, prvi put posle Drugog svetskog rata van Nemačke naređuje: "Otvori vatru na neprijatelja!". Nakon toga, nemački vojnici ispaljuju ravno 220 hitaca u Andrijevića i Veselinovića, kako je zvanično zapisano na sudu u nemačkom gradu Koblencu. Slavko Veselinović Bosanac koji je bio za volanom, usmrćen je na mestu dok se Žarko Andrijević još nekoliko minuta borio za život pored auta u lokvi krvi koja se slivala prema nemačkim vojnicima.

Radnik međunarodne organizacije „NJorld Vision“, koji je pomogao smrtno ranjenom Andrijeviću, kazao je da su poslednje Žarkove reči bile: "Ja sam Srbin, ja moram da umrem". Još dok je bio ranjen u autu, Žarko je poslednjim atomima snage progovorio, što se jasno čuje na snimku Šaljenjevića: "Ne snimaj me, vodite me u bolnicu".

Nemački publicista i stručnjak za Balkan Jirgen Elzeser tih dana bio je na Kosovu i Metohiji i dobro mu je poznat slučaj ubistva dvojice Srba u Prizrenu. On je u knjizi "Ratni zločini - bestidne laži i žrtve NATO u kosovskom sukobu" opisao atmosferu terora nad Srbima. On je zabeležio da dvojica Srba ubijenih u Prizrenu nisu bili nikakva opasnost, a da su kod sebe imali oružje samo za samoodbranu jer su znali šta ih čeka ako ih Šiptari uhvate žive.

Valjda ce se naci jedan parvi srbin u tom Koblencu ako ih ima.

U tom smislu bi bilo dobro objaviti i sliku (ako je ima) tog svabskog oficira DAVIDA FENKA iz KOBLENCA- predpostavljam da ima neka arhiva na internetu ili biblioteci sa tog sudjenja.

Inace, sto se tice tog neisprovociranog ubistva dvojice Srpskih mucenika, to nije jedini zlocin koji se desio nad Srbima u Prizrenu, uz zajednicko sadejstvo UCK i svabskih paratrupera. Neposredno: pre bombardovanja, u toku "nato" rata, i prema nekim izvestajima punih godinu dana posle- na Kosovu su delovale dve jedinice Nemackih i Americkih komandosa iz sastava regularne vojske, obuceni u uniforme UCK, koji su cinili zlocine ne samo nad Srpskim vojnicima i policajcima, nego i nad civilima. Inace danas je tesko naci svabu u Nemackoj kome nije stradao neki predak na Balkanu, u ne tako davnoj proslosti, i to od Srpske ruke- tako da su ovi gornji jedva cekali priliku da se naplate, pa makar i na ovaj kukavicki nacin.

Inace sam snimak je direktno prenosen iste noci na ABC-u, i secam se komentara ABC novinara da je Zarko Andrijevic umirao vise od 20 minuta. Sam novinar je bio ogorcen da Nemacki vojnici uprkos Zenevskoj konvenciji nisu ukazali neophodnu pomoc ranjenom "neprijatelju". Sam Zarko je govorio snimatelju "Braco, nemoj me snimati ovakvog, uzmi me u bolnicu...." Ali nazalost pomoci od AngloSaxonskih bezdusnih novinara i Nemackih dzelata nije bilo . Za to vreme se siptarska rulja veselila gledajuci laganu i bolnu smrt ova dva Srpska mucenika, koji bar imase tu cast da umru na svojoj Svetoj Srpskoj zemlji.

Neka im je vecna slava!

P.S.

Sto se tice nemackog SS ministra Sarpinga- u odnosu na njega i sam Gebels je bio majka Tereza.

A sto se tice ovih siptarskih provokatora koji se oglasavaju na ovom sajtu, samo ih ignorisite, ta najniza ljudska vrsta ne zasluzuje nikakav drugi odgovor, osim onog sto ce dobiti kad se ponovo vratimo na Srpsko Kosovo, kao sto smo se i do sada tako mnogo puta u Istoriji vracali!!!

Nicija nije gorela do zore....

Za nemce se dobro zna da mrze srbe i da su uvek spremni gdje god mogu da ubijaju srbe , ali ovo je sramota za medjunarodnu zajednicu da niko za deset godina nije ispitao taj slucaj i kaznio zlocince . A najveca sramota je za srpsku vladu na celu sa danasnjim presednikom drzave zasto nista nisu uradili da se kazne oni koji su ispalili toliko metaka u dva coveka , koja nista nisu zelala nego samo da spase svoje zivote . Srpska vlada je kaznaila ljude koji su ubili bracu Bitici , ti isti su dosli kao americki drzavljani da ubijaju srbe i druge nealbance na Kosovu. Pa ko onda moze danas reci da ova vlada ili presednik drzave stite srpski narod na Kosovu . I ova dva srbina koja su tako okrutnu ubijena imaju roditelje , decu , sestre i bracu i njihova smrt je ostavila trajne oziljke na njihovoj rodbini . Nije ovo jedini slucaj ubijanja srpskoga naroda , kada gospoda iz Beograda nista ne poduzimaju , jos je teze kada vidite tu istu gospodu kako setajuci po svetu se rukuju i grle sa naredbodavcima onima koji su ubijali srbe . Sto drugo reci nego velika SRAMOTA . Orao.

U pitanju je klasično ubistvo a najtačniji komentar su poslednje Žarkove reči: "Ja sam Srbin, ja moram da umrem". Ne čudi me da je ratni zlikovac Šarping odlikovao ubicu. I Hitler bi to isto učinio. Čudi me da su imena ove dvojice mučenika do sada ostala nepoznata. Njihova mučenička smrt na simboličan i svima vidljiv način kristalno jasno prikazuju stradanje cele nacije pod udarom zapadnih "humanista".

Pucati u KFOR nije pametno. Predstavljati ove ljude kao zrtve ili "mucenike" je srpska tradicija, ali oni nisu takvi.

Na snimku u Youtube (postoji vec godinama) se jasno vidi da oni pucaju u KFOR, i voze pravo u samoubistvo.

Pa dobro, anonimni pametnjakovicu, zasto nam onda ne navede Internet-adresu tog snimka, pa da se sami uverimo?!

pomenuti snimak televizije juronjuz se nalazi na internet lokaciji:

http://www.youtube.com/watch?v=pnSXuA82SMg

budući da je video snimak potresan i uznemiravajući, potrebno je registrovati se kako bi se potvrdila punoletnost

pozdrav

nebojša tešević, beograd

http://www.youtube.com/watch?v=Cwm82VlWMa0&feature=related

Ја нешто не видим да су они пуцали на КФОР. А и мислим да нису били толико глупи да пуцају на војску у оклопним возилима...

Нису пуцали они већ хорда Шиптара која их јури.... Немачки војници су видели да несрећници беже од Шиптара. Снимци овог злочина постоје и приказани су у целости на еуро њузу (Euro News).

Evo sam nešto malo više iskopao na YouTube-u. Film su postavili šiptari, i na kraju se zhvaljuju nemcima na pomoći protiv srpskih terorista.

Neverovatno!

Lepo se vidi horda šiptara sa automatskim puškama, i nemci, pored ostalog naoružani tenkom... Jadnik sa ladom kreće u rikverc , i dok meci rešetaju i probijaju šoferšajbnu, on kroz prozor pomalja ruku i puca iz pištolja.

Klasičan ratni zločin! Crno na belo.

http://www.youtube.com/watch?v=h_s7YhzBip8&feature=related

Voleo bih da vidim ceo snimak. Ako neko može da iskopa negde, bilo bi dobro.

Још увек пред собом видим те сцене: двојица људи у жутој лади, за њима Шиптари пуцајући из аута... Немци су тачно видели да несрећници беже, али им то није сметало да их убију. Знам да је један од њих рекао: ”немој ме сликати, молим те”. Снимци овог злочина приказани су на ЕУРО-Њуз-у (Euro News) на немачком језику. Први и други пут у размаку од пола сата је приказано да иза њих Шиптари пуцају, трећи пут је приказано само да јуре у правцу немачких војника....и ту се сугерише како су они морали да пуцају.....

Ceo svet zna kako su ova dvojica pucali u Kfor vojnike i sta trazi Bosanski Srbin na Kosovu za vreme Rata i Andrijevic u Vojnicku uniformu mozda su samo bili mobilizovani posto je bilo ratno stanje ili ipak Srpska posla odnosno lazi ovoga clanka ko i uvek.

Koji "svet" siptaru? Mi vama ovo nikada oprostiti i zaboraviti necemo i doci ce vreme kad cete se uveriti u to.

Mister slabo obavesteni, pogledajte malo iznad svog komentara... A zatim jos jedan odgovor (podsecanje) na Vase pitanje: Srbe (pravoslavne) su Vasi zlikovci proterivali i iz Bosne i Hercegovine!

E moj Mister, kakva mudra konstatacija STA CE SRBIN iz Bosne na Kosovu. Pa verovatno je nesrecnik morao da izbegne od ustasa i turaka. Ako si Srbin treba da te je sramota da saljes ovake komentare, a ako nisi nije ni bitno.

Pseto jedno doziveces dace Bog sudbinu jednog dana ovih mucenika.Jadni ljudi.Nek im je laka crna zemlja.Osveticemo vas braco jednog dana.Siptari su gamad kojoj treba vratiti milo za drago kad tad

svaka cast glasu sto je slike i tekst objavio nek se vide sta se sve radilo i sada radi sa nasim narodom na nasoj teritoriji od stranih okupatora i njihovih domacih pomagaca kojima oni daju punu podrsku u eu-nato integracijama ali to pamti srpski narod ko sto je pamtio 14 i 41 ali se zn a sta je bilo posle18 i 45 ko je dobio i koje bio prava strana

ponovo nas svabe ubijaju na srpskoj zemlji.i nastavice,sve dok ih mi sami ne oteramo.i ne treba da se zaustavljamo sledeci put na granici srpske zemlje.treba da im pokazemo na njihovoj zemlji sta smo trpeli od njih na nasoj,i da im damo dobru i jaku lekciju,da znaju zasto vise da se ne zalecu na srbe.to zaista treba da uradimo.

Da da,Njemacki zlocinacki duh se povampirio ponovo,ponovo bi oni nas ve pokokali sa apetito,cisto onako,

sada bi isli 1000 nasih za 1 njihovog

STIDI SE NJEMACKO AKO IMAS CIME I ZNAS ZA STID

Da ce neko odgovarati za ovaj stravican zlocin prosudite i sami. Da li se neko posten iz Evrope ogasio povodom ovog zlocina. Istorija se ponavlja nemacki fasisti i siptarski teroristi opet zajedno na delu ubijaju malobrojne nenaoruzane Srbe.

Izgleda redakcija Glasa Javnosti pobrkala loncice. Od kada to nacija Bosanac postoji??? Trebalo da je pise Srbin iz Bosne, a ne Bosanac.

Ovde je najbolji link,gledajte ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=dY76h1H1q9k&feature=related

Pa braco potrazite tog Davida Ferka, mozda se skupe i neke pare za nagradu.

kakvi su to dokazi na youtube-u???

pregledao sam mislim sve klipove tog perveznog zlocina i ni najednom se ne vidi da su srbi pucali, kamoli prvi otvorili vatru!!!

to sto su imali oruzije u kolima je sasvim druga prica - ko nebi za vreme rata i jos u ulozi jedne ugrozene manjine - a to su srbi na kosmetu vec decenijama u nazad - a ne obrnuto!!!

najvise me boli sto ima sve vise srba kompleksasa koji prihvataju zapadnjacko pisanje lazne istorije o rasapadu jugoslavije :(

Kada sam videla snimak,bila sam sokirana i besna pozelela sam da uzmem pusku i pobijem ove moje komsije sipce, cisto da se osvetim,a onaj stupidni annnonimus...je neka~i,zena ucrnom ili Natasa Kandic ili ...ma to sve treba proterati iz srbije,ispalili su 200...metaka u dva coveka,uzas jos strasnije da je onaj covek bio ziv,mi srbi nikako da se opametimo.Jasenovac,s.gradiska,med.dzep

,bratunac,kosovo,siptari se hvale kako srbe rastavljaju na delove,biramo vladu koja je 100% antsrpska,vojsku su sveli na sanitet,u haskom tribunalu 95% srba a ostalo su neki koji su preterali u ubijanju srba i dobijaju smesne kazne,srbi koji su pocinili ratni zlocin su adekvatno kaznjeni naravno nase sudstvo prednjaci u odnosu na druge sudove u okruzenju pa dobijaju kazne po dvadeset g.

Dokle bree,kada ce mo se opametiti,sta jos treba da se desi...staa!

Razne organizacije i sljam je isplivao u javnosti koji uce nas srbe kako treba da budemo tolerantni,kako je NATO human,kako nas evropa voli kako SAD priznaje kosovo za nase dobro...

Au mom komsiluku dolaze siptari sa kosova svake nedelje i sa njima svi u okolini imaju dobar odnos i vise od toga,dali neki srbin na kosovu to moze? Trazi se Ratko Mladic kao ratni zlocinac i nazalost mnogi srbi ga tako tretiraju iako malo sta znaju o njemu i Srebrenici.Ratko M.JE GENERAL KAKVOG NECEMO IMATI JOS 100 G.on je bio human vojnik pa je pustio zene i decu dok su mudzahedini i ostala muslimanska bagra pobila sve Srbe,svee.Nebrinem se mnogo moja ce deca nadoknaditi tamo gde je on stao.Osveta je jedina pravda ostolo je lazz!!!!!!!!!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.