U Skoplju medjunarodna akcija hapšenja zbog izdavanja falsifikovanih pasoša strancima

Izvor: Beta, 06.Apr.2021, 15:08

U Skoplju medjunarodna akcija hapšenja zbog izdavanja falsifikovanih pasoša strancima

U akciji policije Severne Makedonije danas prepodne je uhapšeno desetak policajaca zbog sumnje da su deo lanca za falsifikivanje pasoša i ličnih dokumenta, objavili su lokalni mediji.Ta velika policijska akcija se, navodi se, realizuje u koordinaciji sa Interpolom i Kancelarijom za istrage Američke ambasade, nakon više od jedne godine istrage i dokumetovanja rada te kriminalne grupe.Prema izvorima iz policije, jučeračnji brifing jedne političke partije u kojem je iznela informacije za aferu koju je nazvala "Mafija", naprevljen je kako bi se sabotirala ta medjunarodna akcija koja je još u toku. Više informacija je najavljeno nakon završetka akcije.Agencija MIA je podsetila da je juče najveća opziciona partija VMRO DPMNE objavila saopštenje u kojem navodi da su premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski "omogućili da balkanski narko bosovi dobiju makedonske pasoše i dokumente".Prema toj partiji, policijski aparat je izdao putne isprave sa lažnim identitetom i "vodji ozloglašenog Škaljarskog klana za trgovinu drogom Jovanu Vukotiću i vodji turske mafije Sedatu Pekeru".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Pasoši za kriminalce, hapšenje policajaca u Severnoj Makedoniji

Izvor: RTS, 06.Apr.2021

Nakon više od godinu dana istrage i prikupljanja dokaza, u Severnoj Makedoniji je uhapšeno najmanje deset policajaca zbog sumnje da su falsifikovali pasoše i lična dokumenta i bili deo kriminalne grupe. VMRO-DPMNE optužio vladu da je sabotirala akciju. . U akciji koja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.