U SRBIJU STIGAO NOVI KONTINGENT VAKCINE FAJZER: Najveća isporuka ove vakcine dosad

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 16:21

U SRBIJU STIGAO NOVI KONTINGENT VAKCINE FAJZER: Najveća isporuka ove vakcine dosad

U Srbiju je danas stiglo 58.500 doza vakcine Fajzer

U Srbiju je stigao novi kontigent od 58.500 doza vakcina kompanija Fajzer-Biontek, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja. To je najveća pojedinačna isporuka Fajzerovih vakcina do sada.

Vakcine su dopremljene u Institut "Torlak", odakle će biti distribuirane punktovima za vakcinaciju.

Sinoć je u Srbiju stiglo i 100.000 druge doze ruske vakcine Sputnjik V, a 5. marta trebalo bi da u zemlju stigne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i još pola miliona kineske vakcine Sinofarm.

U Srbiji su, prema poslednjim podacima vlade, do sada date 1.436.682 doze vakcine protiv korona virusa, a 511.999 ljudi je dobilo i drugu dozu vakcine.

Predsednik Vučić u znak solidarnosti sa susednim državama sutra putuje u Sarajevo gde će uručiti 5.000 vakcina kao pomoć Federaciji BiH.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.