U SRBIJU DO KRAJA NEDELJE STIŽE OLUJA: Evo kad nas čekaju pljusak i grmljavina!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jul.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SRBIJU DO KRAJA NEDELJE STIŽE OLUJA: Evo kad nas čekaju pljusak i grmljavina!

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, ali se od sredine dana očekuje lokalni razvoj oblačnosti, i ponegde su mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. U naredna tri dana stiže osveženje, sa nešto nižom temperaturom, a za vikend opet slede topli dani.

Meteorolog Časlav Stanković, za Telegraf kaže da će biti niže temperature, ali da se ne očekuje nevreme koje bi izazvalo neke štete.

Printksin: hidmet.gov.rs

- Od danas pa do četvrtka >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << se očekuje lepo osveženje, sa kratkotrajnim popodnevnim pljuskovima, naročito na jugozapadu zemlje. Do petka će biti svežije, a za vikend opet lepo vreme - rekao je Stanojević.

Najviša temperatura ove nedelje se očekuje u Negotinu, gde bi trebalo da u sredu bude  izmereno 34 stepena. Najniža temperatura se očekuje na Kopaoniku, gde živa na termometru ne bi trebalo da se popne iznad 20 stepeni. Minimalna će biti samo 13 stepeni, što je ujedno i najniža očekivana temperatura za ovu nedelju.

U četvrtak su najavljene moguće oluje u pojedinim krajevima Srbije.

U Beogradu su sutra mogući pljuskovi, a temperatuira će pasti za tri stepena. Maksimalana dnevna biće 29, a minimalna prijatnih 22 stepena.

Printksin: hidmet.gov.rs

Stručnjaci upozoravaju da se kod većine hronično obolelih, tegobe mogu pojačati usled nepovolјnog uticaja biometeorološke situacije. Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i osoba sa disajnim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

OLUJNO NEVREME STIGLO U BEOGRAD: Vetar toliko jak da čupa saobraćajne znakove! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jul.2016

U beogradskom naselju Medaković 2, na okretnici gradskog prevoza, vetar koji duva orkanskom jačinom iščupao je jedan od saobraćajnih znakova. ..Prema najavama meteorologa, od danas pa do četvrtka Srbiju očekuje osveženje, ali za vikend opet lepo vreme...Pogledajte kako je to izgledalo:....A...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.