U SRBIJI SE PONOVO NEŠTO VALJA ŠTO NIJE DOBRO ZA REGION Novi napad Hrvata - strah ih je od spomenika Draži Mihailoviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 16:04

"U SRBIJI SE PONOVO NEŠTO VALJA ŠTO NIJE DOBRO ZA REGION" Novi napad Hrvata - strah ih je od spomenika Draži Mihailoviću

Pavliček tvrdi da se u Srbiji se "ponovo nešto valja", a Hrvatska ćuti.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček upitao je danas zašto hrvatska diplomatija nije reagovala na otkrivanje spomenika četničkom vođi Draži Mihailoviću u Beogradu.

- Dok u Osijeku traju hapšenja hrvatskih navijača zbog pevanja ustaških pesama, koje zakonom nisu određene kao nepodobne, u susednoj Srbiji u Beogradu otkriva se spomenik vođi četničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokreta Dragoljubu Draži Mihailoviću - kazao je Pavliček u slobodnom govoru pitajući zašto diplomatija nije reagovala.

- To što se dogodilo u Srbiji je nedopustivo, Srbija barem formalno želi da postane članica Evropske unije. Koja je evropska institucija reagovala zbog otkrivanja spomenika Draži Mihailoviću, da li je reagovao hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman, da li je poslao protestnu notu srpskom kolegi Ivici Dačiću? - upitao je Pavliček.

Da je slično napravio neki zastupnik iz Hrvatske, npr. postavio spomenik Anti Paveliću, digla bi se cela Srbija i Evropska unija te bi dobili niz protestnih noti, tvrdi Pavliček.

- U Srbiji se ponovo nešto valja što nije dobro za ceo region, a hrvatski političari i diplomatija ćute - rekao je zastupnik Suverenista.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Hrvatska: Postavljanje spomenika Mihailoviću apsolutno neprihvatljivo

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2023, 13:05

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske danas je oštro kritikovalo Srbiju zbog otvaranja spomen-sobe sa spomenikom vođi četničkog pokreta Dragoljubu Draži Mihailoviću u Beogradu, navodeći da je glorifikacija ratnih zločinaca suprotna evropskim vrednostima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.