U SNEGU SAM ČEKAO SMRT

Izvor: Kurir, 05.Feb.2012, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SNEGU SAM ČEKAO SMRT

Ležao sam nemoćan u potpunom mraku, na temperaturi od oko minus 15 stepeni. Policajci su me našli i spasli

KURŠUMLIJA - Od smrti ga delila dva sata!

- Krenuo sam prekjuče iz Lazarevca u Kuršumliju jer sam bio zabrinut za majčino zdravlje. U toku razgovora se prekinula telefonska veza, a ona se više nije javljala - počinje svoju potresnu ispovest Stojan Jevtić (51) iz Lazarevca.

Nije mogao da ostane u kući već je odmah seo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << autobus i krenuo put rodnog sela Ljutova.

- Do mog sela mi je bilo ostalo oko sedam kilometara uz planinu. Znao sam da će biti teško jer je počeo da pada mrak, ali briga za majčino zdravlje me je naterala da nastavim. Sneg je bio skoro do pojasa. Prešao sam oko kilometar i po kad sam osetio veliki zamor i počeo da se gušim. Shvatio sam da je to veliki napor za moje srce i da neću uspeti da se probijem do kuće. Zato sam krenuo nazad, ali sam ubrzo pao i više nisam mogao da ustanem - priča Jevtić. Kada je shvatio da mu je život ugrožen, Jevtić je pozvao u pomoć kuršumlijsku policiju. Ležeći nemoćan u snegu u potpunom mraku, na temperaturi od oko minus 15 stepeni, samo je mogao da se moli da će policija stići na vreme.

- Mislio sam da mi nema pomoći. Čekao sam smrt - kaže on.

Međutim, tako nisu mislila dva policajca koja su pešice krenula u potragu za njim ni druga dvojica koja su čekala na putu u zagrejanom automobilu. Oni su mu telefonom davali podršku da izdrži. Posle 40 minuta su ga pronašli i prebacili u Dom zdravlja. Jevtić kaže da su ga policajci spasli sigurne smrti.

(M. Đ.)

Ne bi preživeo dva sata

Pošto je ukazao pomoć Jevtiću, lekar Hitne službe Doma zdravlja u Kuršumliji dr Milovan Ivić rekao je da je on težak srčani bolesnik i da u takvim uslovima ne bi izdržao duže od dva sata.

- S obzirom na njegovo zdravstveno stanje i nisku temperaturu, on ne bi izdržao duže od dva sata u snegu - kaže dr Milovan Ivić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.