U Rimu protest italijanskih novinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 11:04

U Rimu protest italijanskih novinara

Italijanski novinari danas protestuju u Rimu, tražeći puno poštovanje ustavom zagarantovanog prava na vlastito mišljenje i reč, koje je zagarantovano članom 21 italijanskog ustava, izveštava list "Il fato Kotodijano".

Učesnici protesta, koji je organizovao moćni granski sindikat Nacionalna federacija štampe, traže od vlade i premijera Marija Dragi da se ukine kazna zatvora za novinare na osnovu tužbi onih koji nisu zadovoljni pisanjem medija.

Traže i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obezbedi da digitalizacija medija ne bude povod za dalje ukidanje novinarskih mesta, priznavanje jednakih prava i osiguranja stalno i honorarno zaposlenim i pre svega da se obezbedi opstanak pluralizma u medijskom izveštavanju.

Od vlade se zahteva i da pokrene reformu upravne strukture javnog televizijskog servisa RAI, koji je sada pod velikim uticajem političkih partija.

U najavi protesta predsednik Nacionalne federacije štampe Đuzepe Đulieti je podvukao kako je važno da građani shvate da novinari ne protestuju protiv nekoga, već da se bore i za jedno od osnovnih prava građana,a to je da budu tačno i na vreme informisani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Rimu protest italijanskih novinara

Izvor: Blic, 20.Maj.2021

Italijanski novinari danas protestuju u Rimu, tražeći puno poštovanje ustavom zagarantovanog prava na vlastito mišljenje i reč, koje je zagarantovano članom 21 italijanskog ustava”.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.