U Republici Srpskoj tri nova slučaja koronavirusa, preminula jedna osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 12:53

U Republici Srpskoj tri nova slučaja koronavirusa, preminula jedna osoba

U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj su potvrđena tri nova slučaja koronavirusa, a testirano je 449 uzorka.

Radi se o tri ženske osobe, od kojih su dve srednje i jedna starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.374 slučaja virusa korona, a preminulo je 108 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Do sada se oporavila ukupno 801 osoba, a na SARS-CoV-2 testirana je ukupno 24.841 osoba.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.735 osoba, a nadzor je završen kod 32.289 osoba, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja RS.

U Foči počela sa radom laboratorija za testiranje na kovid

U Univerzitetskoj bolnici Foča danas je ozvaničen početak rada laboratorije za testiranje na prisustvo novog korona virusa.

Početak rada laboratorije su ozvaničili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković, kao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Univerzitetska bolnica Foča dobila je od Vlade Srpske specijalni PCR aparat, dok su dva udruženja poljoprivrednika - mlekara i povrtara, prikupila i bolnici uplatila 70.000 KM, zahvaljujući čemu je nabavljena skupocena prateća oprema za testiranje.

Aparat je instaliran i bolničko osoblje koje je prošlo obuku počelo je ove sedmice prva testiranja.

Načelnica Službe za medicinsku mikrobiologiju Univerzitetske bolnice Foča Ružica Lukić rekla je da savremeni aparat i oprema garantuju visoku tačnost rezultata, prenela je RTRS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Četiri nova slučaja virusa korona u TK, među oboljelima dva dječaka

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2020

TUZLA - Na području Tuzlanskog kantona od 240 testiranih osoba u posljednja 24 časa četiri su pozitivne na virus korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.