U Prozoru vukovi jedu pse

Izvor: RTS, 09.Feb.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prozoru vukovi jedu pse

U okolini Prozora, planinskog grada na granici Bosne sa Hercegovinom, vukovi u proteklih nekoliko godina zaklali 200 ovaca. Stradalo i dvadesetak pasa. Lovci organizovali hajku i ubili pet vukova.

Vukovi su se na teritoriji opštine Prozor namnožili u tolikom broju da su postali ozbiljna pretnja po sigurnost građana i njihove imovine, piše sarajevski Dnevni avaz.

U okolini Prozora proteklih dana viđan je, kako se navodi, čopor od pet vukova, pa su lovci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz sekcija Prozor i Lug organizovali hajku istočno od grada.

Vukovi su viđani na Milankovom brijegu, u Zagaju, na Borovnici gde su ih očito naterale vremenske prilike i glad.

Na magistralnom putu prema Jablanici, nedaleko od mesta Konzum, ubijen je jedan vuk, a drugi je ubijen na svega stotinak metara od naselja Pograđe.

Precizno oko i mirnu ruku imali su lovci Igor Brizar i Ivan Rotim, koji tvrde da su pogodili i trećeg koji je pobegao u nepristupačni kanjon Kraljevac.

Proteklih godina, podseća se, vukovi su na području te opšine ubili blizu 200 ovaca i tako ovčarima naneli ogromne štete.

S obzirom na to da se u zimskim uslovima stoka dobro čuva u štalama, vukovi uzimaju šta stignu, pa su lovcima iz sela Proslapska planina, Orašac i Kozo u protekloj lovnoj sezoni na divlje svinje ubili 15 lovačkih pasa, a pet pasa ubili su i lovcima iz Varvare.

U pojavi velikog broja vukova neki vide i "dobru stranu", piše sarajevski list, zato što u seoskim naseljima i u samom gradu, nema više pasa lutalica pa se zaključuje da su završili kao vučja hrana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Psi lutalice kao hrana za vukove?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2012

SARAJEVO -..Vukovi su se na teritoriji opštine Prozor namnožili u tolikom broju da su postali ozbiljna pretnja za sigurnost građana i njihove imovine, piše sarajevski "Dnevni avaz"...U okolini Prozora proteklih dana viđan je, kako se navodi, čopor od pet vukova pa su lovci iz sekcija Prozor i Lug...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.