U Prijepolju 24 novoobolelih – Bolnica u Priboju u kovid sistemu

Izvor: SandzakPress.net, 05.Dec.2020, 14:45

U Prijepolju 24 novoobolelih – Bolnica u Priboju u kovid sistemu

Zavod za javno zdravlje Užice je u Prijepolju potvrdio24 nova slučaja infekcije korona virusom, od ukupno 283 koliko je zabeleženo u Zlatiborskom okrugu.U četvrtak su u prijepoljskoj Кovid ambulanti pregledana 124 pacijenta, a zbog povećanog broja inficiranih cela Pribojska bolnica prešla je u Кovid sistem. Sa 24 novoinficirane osobe u poslednja 24 sata, u Prijepolju je od početka epidemije pozitivan nalaz na Кovid 19 dobilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << 848 osoba. Najviše obolelih beleži se u Užicu, gde je Zavod za javno zdravlje od prethodnog izveštaja potvrdio118 novih slučajeva infekcije. Sledi Bajina Bašta sa 32 novoinficirane osobe, Priboj sa 30, Arilje sa 29, Požega i Prijepolje sa po 24, Nova Varoš i Čajetina sa po 11, dok su u Кosjeriću i Sjenici u prethodna 24 sata potvrđena po 2 nova slučaja infekcije.Od početka epidemije u Zlatiborskom okrugu ukupno je zaraženo7.377osoba. Prema podacima iz Кovid ambulante Doma zdravlja Prijepolje tokom prethodnog dana pregledana su čak 124 pacijenta. Od tog broja 56 osoba na pregled je došlo prvi put, dok je 68 pacijenata obavila kontrolni pregled. Od danas je pribojska bolnica stavljena u kovid sistem što znači da će ubuduće kovid pacijenti iz Prijepolja na lečenje ići u Priboj, dok će pacijenti iz Priboja koji nemaju simptome virusa, već se leče od drugih oboljenja, dolaziti u prijepoljsku bolnicu. Кako nam je rekla zamenica direktora OB Prijepolje dr Senada Sadiković tokom dana iz prijepoljske bolnice transportovano je 15 pacijenata sa pozitivnim testom, a u Priboj će svakodnevno ići i tri anesteziologa iz Prijepolja. U prijepoljskoj bolnici ostaje izolaciona jedinica u kojoj će boraviti pacijenti sa sumnjom na korona virus, kao i oni koji čekaju rezultate testa. U Zdravstvenom centru Užice ukupno je hospitalizovano 511 pacijenata. Na respiratoru je 18 pacijenata. Najviše hospitalizovanih, 230, je u OB Užice. (Forum info) The post U Prijepolju 24 novoobolelih – Bolnica u Priboju u kovid sistemu appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Kovid po gradovima: Beograd prednjači, skoro 14 gradova trocifreno

Izvor: B92, 05.Dec.2020

Od 6.903 nova slučaja korona virusa koliko ih je u poslednja 24 sata potvrđeno u Srbiji, najviše ih je u Beogradu, 1.806.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.