U Preševu spremaju doček Rami

Izvor: B92, 09.Nov.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Preševu spremaju doček Rami

Agenda posete premijera Albanije Edija Rame Srbiji je držana u tolikoj tajnosti da ni albanski mediji sa sigurnošću ne mogu da potvrde da je spremna.

Kako navodi “Ora njuz“, u nedelju je iz neimenovanih izvora saznala da se Rama neće sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Sa druge strane, potvrđeno je da će Rama prvog dana posete razgovarati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, posle čega će održati i konferenciju za medije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pored tih, gotovo protokolarnih dužnosti, Rama će u utorak, uprkos diplomatskoj tradiciji, posetiti i Preševo, što se, prema tumačenju albanskog medija, u Srbiji navodi skandaloznim, naročito posle izjava albanskih lidera iz preševske doline, koji najavljuju da će Ramu dočekati kao svog drugog premijera.

Rama je u Srbiju trebalo da dođe krajem oktobra, međutim, skandal na utakmici reprezentacija dve zemlje u Beogradu je prolongirao njegovu posetu za novembar.

On će biti prvi premijer Albanije koji je posetio Beograd u poslednjih 70 godina, a prema pojedinim izveštajima, značajnu ulogu u tome da Rama ipak dođe u Beograd imala je nemačka kancelarka Angela Merkel.

U Preševu su spremni da dočekaju Ramu, opširnije o tome u video prilogu:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rama se ne sastaje sa Nikolićem, ide u Preševo

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2014

Agenda posete premijera Albanije Edija Rame Srbiji je držana u tolikoj tajnosti da ni albanski mediji sa sigurnošću ne mogu da potvrde da je spremna...Uprkos diplomatskoj tradiciji, Rama će posetiti Preševo.. ..Kako navodi “Ora njuz“, u nedelju je iz neimenovanih izvora saznala da se Rama neće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.