U Preševu 600 migranata, 352 osobe podnele zahtev za azil

Izvor: Studio B, 16.Mar.2016, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Preševu 600 migranata, 352 osobe podnele zahtev za azil

U prihvatnom kampu u Preševu trenutno je oko 600 migranta, od kojih je 150 dece, a do sad su 352 osobe podnele zahtev za dobijanje azila u Srbiji, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je novinarima u Preševu rekao da svi migranti imaju pravo da traže azil u Srbiji, ali da niko nema pravo da prelazi granicu ilegalno.

On je istakao da je bilo hapšenja krijumčara i sprečavanja ilegalnih prelazaka granice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << te da MUP Srbije radi izuzetan posao.

"Imamo najveći broj uhapšenih krijumčara, oduzetih vozila, najveći broj sprečenih ilegalnih prelazaka", naveo je Vulin.

Ministar je naveo da Srbija nikoga ne podstiče da se ilegalno kreće peko granica ili traži druge rute.

Naveo je da su zemlje koje su poslednje destinacije za migrante odlučile kako će se ponašati prema izbeglicama, a da Srbija radi onako kako su odlučile zemlje duž balkanske rute.

"Ako Austrija kaže da su njene granice zatvorene, onda su zatvorene i granice Slovenije, Hrvatske...", naveo je Vulin i dodao da ne želi da komentariše dešavanja u Makedoniji, te da Srbija te probleme ne može da rešava, jer je odgovorna za svoju teritoriju.

Ministru Vulinu uručeni su ključevi za prevoz putnika koje je donirala firma Trace Group Hold AD.

On je naveo da je važno da donatori razumeju da svaku pomoć koja se uputi migrantima jednog dana treba da koristi i lokalno stanovništvo.

Tako će donirano vozilo, koje će služiti za prevoz migranata sa posebnim potrebama, nakon migrantske krize biti uručeno Centru za socijalni rad u Vranju.

"To će pomoći da našem stanovništvu život bude bolji i humaniji", rekao je Vulin.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

U Preševu 600 migranata, 352 podnelo zahtev za azil

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2016

U prihvatnom kampu u Preševu trenutno je oko 600 migranata, od kojih je 150 dece, a do sad su 352 osobe podnele zahtev za dobijanje azila u Srbiji, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin...Vulin je novinarima u Preševu rekao da svi migranti imaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.