U Požegi u toku dezinfekcija terena i sanacija klizišta

Izvor: Blic, 21.Maj.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Požegi u toku dezinfekcija terena i sanacija klizišta

Voda se povukla u požeškoj opštini, meštani su se vratili kućama i u toku je sanacija klizišta i dezinfekcija objekata.

Poplave su u ovom kraju, po rečima predsednika opštine Milovana Mićovića, potopile oko 2.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, teško oštetile 20 kuća, porušile tri mosta, a klizišta su uništila putnu infrastrukturu.

“Na terenu su komisiji za procenu štete na stambenim objektima, poljoprivrednom zemljištu, putnoj infrastrukturi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šteti prouzrokovanoj klizištima, kojih je aktivirano preko 30 posle poplava. Posle njihove procene uputićemo zahtev Vladi Republike Srbije sa sredstvima koja su am potrebna za sanaciju štete”, kaže Mićović.

U požeškoj opštini u toku je dezinfekcija kuća, javnih ustanova i preduzeća.

“Najviše posla ima u selima Prijanovići, Gugalj, Tatovica i Pilatovići, područjima koja su bila potpuno poplavljena. Angažovana je i sva raspoloživa mehanizacija za sanaciju klizišta o puteva. Šest kuća na ovom području potpuno su uništene i neuslovne za stanovanje”, kaže Mićović.

Opština Požega otvorila je i dinarski račun na koji svi koji žele mogu da uplate novac za sanaciju ovog područja teško pogođenog poplavama.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čačak: Vrši se dezinfekcija objekata i prate se klizišta

Izvor: Blic, 21.Maj.2014

Meštani poplavom pogođenih područja u čačanskom kraju uglavnom su se vratili svojim kućama, ali u nekim dvorištima još uvek je ostalo vode i trenutno se ubrzano radi na tome da se ona što pre ispumpa, kako usled visokih temperatura i isparenja ne bi došlo do zaraze...U toku je dezinfekcija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.