U Požegi proglašeno vanredno stanje usled širenja COVID-19

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2020, 19:19

U Požegi proglašeno vanredno stanje usled širenja COVID-19

Predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović je, na osnovu predloga Opštinskog štaba za vanredne situacije, doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji te opštine, navodi se u saopštenju objavljenom na veb-sajtu te lokalne samouprave.

Odluka će stupiti na snagu od ponedeljka 6. jula, od 6 časova ujutru.

U Požegi će od sutra biti obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i na zelenoj pijaci, a u ugostiteljskim i sličnim objektima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << će biti zabranjeno organizovanje muzičkih i zabavnih manifestacija, proslava ili porodična okupljanja.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se na period od 7 časova ujutru do 20 časova, a broj osoba u trgovinskim i uslužnim objektima će biti uslovljen obaveznom distancom od najmanje dva metra između mušterija.

Za trgovce i ugostitelje je obavezno i poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, dok će u predškolskim i drugim obrazovnim ustanovama morati da se poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Iste mere biće na snazi u studentskim domovima, parkovima, dečjim i sportskim igralištima, izletištima i tokom vežbanja na otvorenom, u javnom prevozu, bibliotekama, muzejima, teretanama i fitnes klubovima, kao i u frizerskim i kozmetičkim salonima.

U javnom i taksi prevozu takođe je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

"Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Požega da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama", navodi se u odluci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Vladičinom Hanu uvedena vanredna situacija

Izvor: VOM.rs, 06.Jul.2020, 16:40

U Vladičinom Hanu uvedena vanredna situacija. . Usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti „Covid-19“, predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Vladičin Han. Odluka je doneta na...

Nastavak na VOM.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.