U Posavskom kantonu BiH ni ministri više neće imatu službena kola posle radnog vremena

Izvor: Blic, 06.Mar.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Posavskom kantonu BiH ni ministri više neće imatu službena kola posle radnog vremena

U Posavskom kantonu od 1. aprila više niko neće moći da koristi službena vozila izvan radnog vremena, niti u privatne svrhe, odlučila je Kantonalna vlada.

"Odluka o ostvarivanju prava i načina upotrebe službenih vozila kod budžetskih korisnika Posavskog kantona čekala je gotovo 18 meseci da bude usvojena. Upravo toliko sam zagovarao kod ministara njeno usvajanje jer je uvek nešto kočilo. Konačno smo postigli dogovor i ona stupa na snagu 1. aprila", rekao je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kantonalne vlade Marijan Oršolić (HDZ BiH).

On je za sarajevski "Dnevni avaz" naveo da je donošenje takve odluke tražio Plenum građana.

Odlukom je predviđeno da se vozila mogu koristiti isključivo u službene svrhe i ne mogu se koristi za dolazak na posao i odlazak s posla.

Svim vozilima budžetskih korisnika raspolaže Zajednička služba Vlade PK, osim vozila Uprave policije kojima raspolaže Kantonalni MUP, te vozila Kantonalne uprave za inspekcijske poslove isključivo označena službenim oznakama kojima raspolaže ta institucija.

Službena vozila, nakon isteka radnog vremena, moraće da budu parkirana na parkiralištu Vlade u Orašju, Policijske uprave u Odžaku i Skupštine PK u Domaljevcu.

Ministri, ali i drugi vladini službenici, ubuduće će, ako putuju izvan kantona, morati Zajedničkoj službi da dostave zahteve za upotrebu službenog vozila najmanje 12 sati pre početka putovanja, odnosno najmanje dva sata pre kraja radnog vremena za službeno putovanje koje započinje naredni dan.

Osobe koje koriste službena vozila po završetku službenog puta, vozila će morati da vrate na predviđena parkirališta, a ključeve vozila da predaju Zajedničkoj službi.

Ranije su zabeleženi slučajevi u kojima su resorni ministri i njihova familija koristili službena vozila izvan radnog vremena, a često su službena vozila bila viđena na privatnim posedima, ispred trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, a nekima su čak prevozili i fudbalere pojedinih klubova sa područja Posavskog kantona.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.