Portugal: Otvoren najduži viseći pešački most na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 19:26

Portugal: Otvoren najduži viseći pešački most na svetu

Najduži viseći pešački most na svetu otvoren je danas u blizini grada Aruka na severu Portugala.

Šezdesetak kilometra od Porta, u gradiću Aruka danas je otvoren most dugačak 516 metara, koji se nalazi iznad kanjona reke Paive unutar nacionalnog parka pod zaštitom UNESCO, a izgrađen je 175 metara iznad zemlje i širok je 1,2 metra, prenosi Rojters.

Ovaj najduži viseći most je napravljen od čeličnih kablova i metalnih rešetaka, a postavljen je između dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ogromna betonska stuba i od danas je otvoren samo za lokalno stanovništvo, dok od ponedeljka svi mogu da rezervišu posetu.

Vlasti i meštani Aruke se nadaju da će ova jedinstvena atrakcija, čija je izgradnja koštala oko 2,3 miliona evra i trajala oko dve godine, pomoći da region oživi, posebno posle razorne pandemije KOVID-19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POGLEDAJTE NAJDUŽI VISEĆI MOST ZA PEŠAKE NA SVETU: Visi iznad kanjona reke Paive u Portugaliji, dugačak 516 metara! FOTO

Izvor: Kurir, 29.Apr.2021

Najduži viseći pešački most na svetu otvoren je danas u blizini grada Aruka na severu Portugalije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.