U Poljskoj policija upotrebila silu protiv demonstranata VIDEO

Izvor: B92, 29.Nov.2020, 00:55

U Poljskoj policija upotrebila silu protiv demonstranata VIDEO

Policija je sprečila protestnu šetnju u Varšavi, dok je širom Poljske došlo do demonstracija protiv ograničavanja prava na abortus i policijskog nasilja.

U poljskoj prestonici je policija postavljala kordone koje su demonstranti pokušavali da izbegnu, pa je dolazilo do čestih pregrupisavanja.

U jednom momentu su se demonstranti okupili na jednoj od važnijih ulica u gradu i izazavali zastoj u saobraćaju. Nervoznim vozačima su poručivali da im je žao zbog neprijatnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali da je "tu vlada koju treba da svrgnu".

Policija je izdala upozorenje da je protest nelegalan jer nije na vreme registrovan. Takođe, protestom je prekršena zabrana okupljanja velikog broja ljudi uvedena zbog epidemije korona virusa.

Kako su naveli opozicioni lideri, policajci su u jednom trenutku upotrebili suzavac na opozicionoj poslanici koja je "branila žene koje mirno protestuju".

Protesti su organizovani i u Krakovu, Gdanjsku i drugim gradovima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.