U Podgorici održan Montenegro prajd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2022, 20:20

U Podgorici održan Montenegro prajd

U Podgorici je danas održan 10. Montenegro prajd, koji je ove godine organizovan pod sloganom "Nema više ali", a podgoričkim ulicama je šetalo više stotina pripadnika LGBT populacije i podržavalaca polnog identiteta.

Povorka je krenula od Trga nezavisnosti preko Ulice slobode, bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, a nakon toga Bokeškom, ulicama Marka Miljanova, Novaka Miloševa i nazad do gradskog trga.

Predsednik Upravnog odbora "Kvir Montenegro" Danijel Kalezić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je da se 10. Prajd održava u vreme kada je društvo polarizovano i podeljeno na mnogo načina.

"I sinoć smo videli donosioce odluka koji su protiv Prajda, ali nas je više nego onih koji žele da nam uskrate prava i ne mogu da nas pobede. Prajd protiče u znaku potpuno zaustavljene primene strategije o LGBT osobama i očekujemo od ministra za ljudska prava, koji je sa nama, da ispuni sve što je obećao", kazao je Kalezić, prenosi RTCG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.