U Podgorici izmerena 54 stepena

Izvor: Šumadija Press, 20.Jul.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Podgorici izmerena 54 stepena

Tropske vrućine zahvatile su Crnu Goru, a kako najavljuju iz Hidrometeorološkog zavoda, nastaviće se i tokom cele ove nedelje.

Ulice glavnog grada opustele su minulog vikenda. Nije ni čudo kada su ulični termometri pokazivali da je napolju više od 50 stepeni. Na jednoj fotografiji, koja je prostrujala društvenim mrežama, vidi se da termometar pokazuje 54 stepena Celzijusa!

Po rečima meteorologa Branka Miceva, državna meteorološka služba izdala je crveni meteo >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << alarm za područje cele zemlje. Micev je upozorio da ekstremno visoke temperature mogu imati za posledicu i smrtne slučajeve, podsetivši kako je 2003. u državama Evrope veliki broj ljudi umro od dejstva toplotnog udara. Istakao je i da su crveni meteo alarm izdale i države u regionu, te da taj integralni sistem funkcioniše u okviru Evropske mreže državnih meteoroloških službi.

U noći između subote i nedelje delove severa rashladila je kratkotrajna kiša, pa su Nikšićani malo “predahnuli”, dok Podgorica nije bila te sreće, iako se pojavila mala oblačnost praćena slabim vetrom.

Iz crnogorskog Auto-moto saveza upozorili su vozače da ne kreću na put u periodu od 11.00 do 17.00, kada su temperature najviše.

Crnogorski portal “Kolektiv” napravio je duhovitu ilustraciju za aktuelnu klimatsku situaciju u crnogorskoj prestonici, ali građani kažu da od vrućine nisu imali snage čak ni da se nasmeju.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.