U Pirotu polagali test iz srpskog pod brojem dva

Izvor: Press, 18.Jun.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pirotu polagali test iz srpskog pod brojem dva

"Bili smo šokirani kada se testiranje završilo, kada smo ušli u kancelariju i videli rešenja testa broj 1. Nikakvih manipulacija nije bilo, jedino smo imail problema sa razglasom, nije se baš najbolje čulo, međutim, ja snosim punu odgovornost za to i izvinjavam se i roditeljima i đacima," rekao je direktor Ðorić Tanjugu.

Po njegovim rečima, o ovom propustu je obavešteno Ministarstvo prosvete i ono će doneti konačnu odluku o tome kako treba postupiti.

"Jedino se tešim što je težina zadataka ujednačena u obe kombinacije tako da neće biti problema da se i test broj 2 izboduje onako kako treba." dodao je Ðorić.

Učenici osmih razreda danas nisu polagali test iz matematike, jer je upisna komisija došla u posed fotokopije rešenja jedne od kombinacija.
Ministrarstvo je kasno sinoć došlo u posed jedne od kopija testa, posle čega je rano jutros komisija donela odluku da se test odloži.
Novine su danas pisale da su testovi prethodnih dana prodovani za 9.000 dinara ispred crkve Svetog Marka i osnovnih škola u Beogradu.
Dr Zoran Kostić rekao je da je ministarstvo došlo u posed testova i da je polaganje odloženo zbog reguralnosti. On je dodao da neće biti izvlačena nova kombinacija, već će biti odštampan rezervni test.
"Morali smo da odložimo test, jer bi bila dovedena u pitanje regularnost polaganja i bodovanja. Ovo je u interesu djaka i roditelja. Ministarvstvo prosvete se izvinjava roditeljima, ali smatra da je ovo jedini način da sve bude regularno", rekao je za RTS dr Zoran Kostić, iz sektora za školske uprave i srednje obrazovanje u Ministarstvu prosvete.
Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će danas biti štampani novi testovi za polaganje ispita iz matematike i da će tokom štampe u Službenog glasniku dežurati policija.
Budući srednjoškolci juče su polagali test iz srpskog (maternjeg) jezika, a rešenja zadatka se mogu pogledati na sajtovima Ministarstva prosvete i Pressa.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.