U Paraćinu danas „Besede u Zoranovu čast”

Izvor: Politika, 17.Feb.2011, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Paraćinu danas „Besede u Zoranovu čast”

BEOGRAD - Demokratska stranka i Fond „Dr Zoran Đinđić” organizovaće danas u Paraćinu kvalifikaciono takmičenje u besedništvu „Besede u Zoranovu čast”, čije će finale biti održano u Beogradu, na godišnjicu ubistva premijera - 12. marta, najavljeno je iz te stranke.

Takmičenje „Besede u Zoranovu čast” biće održano po šesti put, a organizuje se u sklopu obeležavanja osam godina od ubistva Đinđića i deset godina od njegovog izbora za prvog demokratskog premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srbije.

Učesnike ovogodišnjeg takmičenja, čija je tema Đinđićev citat „Pre nego što baciš kamen na drugog, reci šta si uradio”, ocenjivaće žiri u kojem će biti ministar odbrane i potpredsednik DS Dragan Šutanovac, glumac Branko Cvejić, profesor tehničkog obrazovanja i direktor sportskog centra Milorad Vidović, lekarka Vesna Parezanović i profesor srpskog jezika i književnosti Zoran Marković.

Žiri će kod takmičara ocenjivati kvalitet besede, originalnost izvođenja, jasnost poruke i reakciju publike.

Do sada su kvalifikaciona takmičenja održana u Kikindi, Kragujevcu, Pančevu, Požarevcu, Užicu, Vranju, Beogradu i Kuli, a regionalne kvalifikacije biće održane i u Subotici, Leskovcu, Staroj Pazovi i Sokobanji.

Najbolji sa regionalnih kvalifikacija odmeriće snage u polufinalu u Novom Sadu i Nišu, a po četiri najbolje plasirana takmičara učestvovaće na finalnom takmičenju 12. marta u Beogradu. 

Tanjug

objavljeno: 17.02.2011.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Naučni skup posvećen Šešelju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2011

BEOGRAD -..Srpska radikalna stranka najavila je danas da će 19. februara u Beogradu organizovati međunarodni naučni skup povodom osam godina otkako se lider te stranke Vojislav Šešelj nalazi u pritvoru Haškog tribunala...Član predsedničkog kolegijuma SRS Boris Aleksić je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.