U Papui Novoj Gvineji 24 osobe stradale u plemenskim sukobima

Izvor: Beta, 10.Jul.2019, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Papui Novoj Gvineji 24 osobe stradale u plemenskim sukobima

U plemenskim sukobima za nekoliko dana su stradale 24 osobe u Papui Novoj Gvineji, gde su vlasti obećale da će krivično goniti odgovorne i osvetiti ubistva.Borbe medju rivalskim klanovima traju vekovima u toj siromašnoj državi na Pacifiku, ali su postale smrtnosnije sa dolaskom automatskog oružja.Medju 24 žrtve za tri dana bile su dve trudnice, kao i osmoro dece, saopštile su lokalne vlasti na zapadu zemlje.Guverner provincije Hela Vilijam Bando zatražio je policijsko pojačanje u tom delu zemlje.Premijer Džejms Marape, poreklom sa tog područja, obećao je jačanje bezbednosti i rekao da će odgovorni biti krivično gonjeni.Tačni motivi sadašnjih napada nisu poznati ali se pominju stara rivalstva uzrokovana pljačkama i silovanjem, kao i sukobi na plemenskim granicama.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plemenski sukobi u Papui Novoj Gineji: Žrtve i trudnice i deca

Izvor: B92, 10.Jul.2019

Port Morsbi -- U plemenskim sukobima za nekoliko dana su stradale 24 osobe u Papui Novoj Gvineji, gde su vlasti obećale da će krivično goniti odgovorne i osvetiti ubistva...Borbe među rivalskim klanovima traju vekovima u toj siromašnoj državi na Pacifiku, ali su postale smrtnosnije sa dolaskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.