U PRVOJ TRANŠI BILO JE 5 MILIONA EVRA, ZVICER REKAO DA ĆE BITI JOŠ Plan za svrgavanje vlasti opisan do detalja: Orkestriran medijski linč

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2023, 18:45

"U PRVOJ TRANŠI BILO JE 5 MILIONA EVRA, ZVICER REKAO DA ĆE BITI JOŠ" Plan za svrgavanje vlasti opisan do detalja: Orkestriran medijski linč

Suđenje kriminalnoj grupi koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković, koja je optužena za sedam ubistava i druga teška krivična dela, nastavlja se danas pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Današnji nastavak suđenja optuženim pripadnicima klana Veljka Belivuka obeležila je žustra polemika između svedoka-saradnika Srđana Lalića i optuženog Nebojše Jankovića, bivšeg pripadnika 63. padobranske brigade.

Janković: Da li si učestvovao u pravljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << eksplozivnih naprava koje su trebale navodno da se postave?

Lalić: Nisam.

Janković: Reci mi, da li neko od navodnih članova dobio deo novca od navodnih 5 miliona koje si spominjao i ko je dobio?

Lalić: Grupa je funkcionisala sa kavačkim klanom da uvek pliva određeni novac oko kokaina, pominjao sam raspravu Veljka i Zvicera oko 350.000 evra. Ono što su mi rekli, u prvoj tranši je obezbedio Zvicer 5 miliona i rečeno je da će biti još koliko god.

Janković: Je l si video tih 5 miliona?

Lalić: Jasno sam ti odgovorio.

Janković: Ko je koliko dobio od 5 miliona namenjenih za svrgavanje vladajuće strukture?

Lalić: Nije razmenjen među članovima, imam saznanja da je obezbeđen, ne znam gde je stajao.

Janković: Nisi video 5 miliona?

Lalić: Objasnio sam ti Jankoviću.

Janković: Jako bitna stvar, u rangu sa terorizmom. Zato hoću da mi kažeš?

Lalić: Objasnio sam saznanja koja imam.

Janković: Ko je kakve zadatke i uloge imao u svrgavanju vladajuće strukture?

Lalić: Rekao sam koje su pripremne radnje, zloupotrebljavani nalozi na društvenim mrežama, da ćemo iskoristiti navijačku infrastrukturu po drugim gradovima. Mogu da izvedem paralelu, orkestrirani medijski linč je bio rađen i za Šarca pre nego što je likvidiran, možda nije adekvatna paralela ali ja vidim sličnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.