U PREDSEDNIŠTVU BIH PRONAĐENA VOJNA OPREMA

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U PREDSEDNIŠTVU BIH PRONAĐENA VOJNA OPREMA

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) oko 14 časova opkolili su sedište Predsedništva BiH u Sarajevu,jer je primljena dojava da je u podrumuzgrade pronađena vojna oprema.

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) oko 14 časova opkolili su sedište Predsedništva BiH u Sarajevu,jer je primljena dojava da je u podrumu zgrade pronađena vojna oprema.

- U 12 sati i 10 minuta Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo primio je dojavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz Predsedništva BiH da je u podrumu pronađena zaostala vojna oprema. Obavešten je dežurni tužilac, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nije nađen nikakav eksploziv, te nije bilo i evakuacije - rekao je za bosanske medije Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

On je kazao da je o pronađenim sredstvima Operativno-komunikacijski centar MUP-a KS obavestio stručni saradnik za osiguranje i protivpožarnu zaštitu Predsedništva BiH.

"O svemu je obavešten dežurni tužilac, koji je ovlastio službenike MUP-a KS da izvrše uviđaj, što je i učinjeno. Takođe je izvršen i kontradiverzioni pregled, te je tom prilikom ustanovljeno da nema opasnosti od detonacije", kazao je Nefić.

On je potvrdio da će sav pronađeni materijal i vojna oprema biti predati u nadležnost civilne zaštite.

"Treba naglasiti da se ne radi o eksplozivnoj napravi i da nije bilo nikakve evakuacije zaposlenih iz zgrade Predsedništva BiH", naglasio je Nefić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Evakuacija zgrade Predsedništva BiH

Izvor: B92, 12.Jan.2011

Sarajevo -- Zgrada Predsedništva BiH u Sarajevu je evakuisana u popodnenim satima, a prema informacijama koje prenose lokalni mediji, u njoj je pronađen eksploziv... Kako prenose mediji, nešto posle 14 sati zgradu Predsedništva su opkolili pripadnici policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA),...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.