U PONOĆ STARTOVAO NOVI RED VOŽNJE NA ŽELEZNICI

Izvor: Kurir, 11.Dec.2011, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U PONOĆ STARTOVAO NOVI RED VOŽNJE NA ŽELEZNICI

BEOGRAD - „Železnice Srbije" su u ponoć 11. decembra uspešno prešle na novi red vožnje koji će se na srpskim prugama, kao i u međunarodnom saobraćaju, primenjivati do 8. decembra 2012. godine, saopštio je Medija centar Železnica.

Tim povodom, generalni direktor „Železnica Srbije" Milovan Marković i predsednik Skupštine srpskih železnica Zoran Anđelković, sa saradnicima, obišli su noćas beogradski železnički čvor, navedeno je u saopštenju.

Čelnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << srpskih železnica obišli su objekte u stanici Beograd, ranžirna u Makišu, kao i glavnu železničku stanicu Beograd, a stručnjaci Sektora za informacione sisteme i informatičke tehnologije predtsvaili su novi red vožnje za android platforme, koji bi uskoro trebalo da bude u funkciji.

Prilikom prelaska na novi red vožnje, na srpskim prugama bilo je ukupno 41 voz, od čega 13 u putničkom i 28 u teretnom saobraćaju.

Po novom redu vožnje, „Železnice Srbije" će u međunarodnom i unutrašnjem putničkom saobraćaju svakoga dana imati ukupno 432 vozova.

U međunarodnom saobraćaju putnici iz Srbije će i po novom redu vožnje direktnim vozovima putovati do Ciriha, Filaha (Austrija), Budimpešte, Moske, Kijeva, Praga, Bratislave, Bukurešta, Ljubljane, Zagreba, Istanbula, Sofije, Skoplja, Sarajeva i Bara, uz mogućnost da železnicom nastave do gotovo svih evropskih metropola.

U Beogradu će se organizovati prigradski saobraćaj sa 52 "Beovoza" i gradski prevoz sa 105 "BG voza".

Saobraćaj prigradske železnice "Beovoz" i u novom redu vožnje biće organizovan na četiri linije i to: Valjevo - Beograd Centar, Inđija-Batajnica, Mladenovac-Ripanj - Beograd Centar i Pančevački most - Pančevo Vojlovica.

Putnici prigradske železnice svakodnevno će se na ovim relacijama imati ukupno 52 polaska "Beovoza". Organizacija saobraćaja gradske železnice "BG voz" od novog reda vožnje neće biti promenjena, tako da će na relaciji Batajnica - Pančevački most - Batajnica biti ukupno 105 polazaka dnevno.

U teretnom saobraćaju, na srpskim prugama po novom redu vožnje planirano je 232 voza u međunarodnom i 402 voza u unutrašnjem saobraćaju .

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.