U PIROTU LITIJA PODRŠKE SRBIMA U CRNOJ GORI: Ujedinila sve građane, ali i navijačke grupe! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2020, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U PIROTU LITIJA PODRŠKE SRBIMA U CRNOJ GORI: Ujedinila sve građane, ali i navijačke grupe! (FOTO/VIDEO)

Posle večernje službe dugačka kolona vernika među kojima je bio i gradonačelnik Vladan Vasić, krenula je iz Tijabarske crkve.

Uz blagoslov episkopa niškog Asrsenija, Crkvena opština Pirot organizovala je litiju i moleban.

Posle večernje službe dugačka kolona vernika među kojima je bio i gradonačelnik Vladan Vasić, krenula je iz Tijabarske crkve ulicama Nikole Pašića, Knjaza Miloša do Ćirila i Metodija, tačnije do porte Pazarske crkve gde je Srbima u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Crnoj Gori pružena puna podrška u očuvanju svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

#pirot #srbija #CrnaGora pic.twitter.com/eCFrWfSujK

— djordjevic (@al_ka_shone) January 28, 2020

U povorci litije bilo je i svo sveštenstvo pirotskog kraja.

Osvanuo je i video podrške iz Pirota, koji je ujedinio sve navijačke grupe.

U opisu snimka piše:

- U utorak 28. januara 2020. godine posle večernje službe, održan je krsni vhod u kome su učestvovale 3 navijačke grupe u Pirotu,(Pirgosi,Grobari i Delije.) od hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tijabari do hrama Rođenja Isusa Hrista u Pazaru, uputili su se na moleban da pruže podršku svojoj braći u Crnoj Gori.

Da podsetimo, širom zemlje, kao i regiona održavaju se litije povodom spornog zakona izglasanog u Crnoj Gori o slobodi veroispovesti i pokušaju da se Srpskoj Pravoslavnoj crkvi oduzme imovina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.