U PIROTSKOJ BOLNICI ODELJENJE ZA PRODUŽENU NEGU

Izvor: Kurir, 13.Jun.2011, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U PIROTSKOJ BOLNICI ODELJENJE ZA PRODUŽENU NEGU

PIROT - Opšta bolnica u Pirotu od jeseni će imati novo Odeljenje za produženu negu i lečenje pacijenata, najavio je danas pomoćnik direktora te ustanove Zoran Jovanović.

"Ideja je da se na tom novom Odeljenju zbrinjavaju pacijenti kod kojih je akutno lečenje završeno, ali oni još uvek nisu sposobni za samostalni život, ili su zavisni od tuđe pomoći", kazao je Jovanović.

On je precizrao da će takvim pacijentima u posebnom bolničkom odeljenju biti omogućen boravak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << duži od mesec dana.

Kako je najavljeno, u okviru tog Odeljenja biće i prostor za palijativnu negu, najteže obolelih pacijenata.

"Reč je o specijalizovanom delu gde će se usluge pružati onim pacijentima koji boluju od terminalnih, odnosno neizlečivih bolesti", rekao je Jovanović.

On je naveo da su do sada takvi pacijenti sporadično primani na različita odeljenja, ali su negu uglavnom obavljali članovi njihove porodice.

Direktor Zdravstvenog centra Pirot Radovan Ilić je rekao da otvaranje ovog Odeljenja ima za cilj da se ne samo pacijentu nego i porodici pruži jedan mnogo kvalitetniji tretman.

"Na novom Odeljenju za palijativno zbrinjavanje imaćemo četiri postelje za pacijente. Radiće jedan internista i četiri medicinske sestre", kazao je Ilić, dodajući da ova usluga spada u obavezne vidove zdravstvenog osiguranja i neće se naplaćivati.

Ilić je takođe rekao da je Ministarstvo zdravlja pirotskoj Bolnici odobrilo 55 miliona dinara za nabavku novog skenera, pošto stari skener u Bolnici ne radi već godinu dana.

"Naša je obaveza da krenemo sa procedurom javne nabavke i raspišemo tender. Očekujem da će novi skener biti nabavljen u naredna dva-tri meseca", kazao je Ilić.

Ilić je rekao da je ova ustanova dobila i mamograf čije se instaliranje očekuje do kraja meseca.

Ilić je najavio da sutra u Bolnicu stiže i kompjuterska oprema za ovu ustanove, koja je obezbeđena zahvaljujući Ministarstvu zadravlja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.