U OVE ZEMLJE MOŽETE BEZ PASOŠA! Seničić istakao: Srpski državljani mogu da putuju samo sa ličnom kartom

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2022, 15:36

U OVE ZEMLJE MOŽETE BEZ PASOŠA! Seničić istakao: Srpski državljani mogu da putuju samo sa ličnom kartom

Ako ste se sad setili da vam je istekao pasoš, a ne čeka vam se u redovima za novi - spisak zemalja u koje možete da odete je vrlo sužen.

Gužve za pasoše su velike, kao i obično u susret letnjoj sezoni, a od 29. maja građani mogu da apliciraju za pasoš i nedeljom, u zgradi SIV-a 3.

Ipak, ima sigurno i onih koji su spremni da prekroje svoje planove i za letovanje izaberu zemlju u koju mogu i bez pasoša.

Aleksandar Seničić, predsednik Nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << asocijacije turističkih agencija Srbije, za TV Prva je istakao u koje zemlje srpski državljani mogu da uđu samo s ličnom kartom.

- Severna Makedonija i Albanija su zemlje u koje možemo da putujemo, do skoro smo mogli i u Crnu Goru, ja mislim da više nismo u mogućnosti. Možemo da uđemo i u Bosnu i Hercegovinu samo sa ličnom kartom. Razgovara se vrlo aktivno o tome da će, u toku ove godine, moći i u Tursku da se uđe samo s ličnom kartom, ali zasad je to još u fazi razgovora dve države i potpisivanja sporazuma koji će to omogućiti - rekao je Seničić.

Prema Ministarstvu spoljnih poslova, Crna Gora je i dalje na listi ovih zemalja - kako je napomenuto, državljani Srbije mogu ulaziti u Crnu Goru i u njoj boraviti do 90 dana sa važećom putnom ispravom, bez vize, a do 30 dana, sa važećom ličnom kartom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.