Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 07:24

U OTETOM TAKSIJU BILA TRUDNICA! Jezivi detalji sa saslušanja masovnog ubice: "Ubio sam te ljude, nisam ih poznavao!"

Iz automatske puške je ubio osmoro mladih ljudi, a ranio četrnaestoro

Uroš Blažić (21) je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao zločin i detaljno opisao svoj krvavi pir. Određen mu je pritvor do 30 dana.

- Ja sam pucao iz automata! Nisam poznavao te ljude, pucao sam jer sam hteo da zaplašim meštane.

Ovo je, kako Kurir saznaje, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, izjavio Mladenovčanin Uroš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Blažić (21), osumnjičen da je 4. aprila uveče u selima Dubona i Malo Orašje, hicima iz automatske puške ubio osmoro mladih ljudi, a ranio četrnaestoro.

Prema pisanju Kurira, Uroš Blažić je u tužilaštvu priznao zločin i detaljno opisao šta se dogodilo kobne noći.

- On je naveo da je upotrebom automatskog oružja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zastrašio stanovništvo Malog Orašja i Dubone - saopštili su juče iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Kako Kurir saznaje, čim je ostavio Uroša Blažića na mestu na kom je tražio, taksista je pozvao polciju i sve im ispričao, tako da je doprineo hapšenju.

- Njega i trudnicu nije ubio najverovatnije jer mu je nestalo municije. A, da je aktivirao bombu u kolima i sam bi nastradao, a to nije želeo - kaže izvor.

Uroš Blažić se, kako navodi tužilaštvo, tereti za krivična dela teško ubistvo, otmica, kao i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

- On se sumnjiči da je u kasnim večernjim satima i u toku noći na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja lišio života osam lica, dok je prilikom bekstva sa lica mesta najpre neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo. Potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te na takav način prinudio vozača da ga odveze do sela u opštini Kragujevac gde je kasnije i uhapšen - navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio, da podsetimo, pronađena je veća količina oružja i municije. Osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

- Određen mu je pritvor budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenog, osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, čije ispitivanje predstoji u istrazi, zatim jer postoje osobite okolnosti da će ponoviti krivično delo obzirom da je preduzetim radnjama, dan nakon događaja od 3. maja, kod svakog građanina Republike Srbije dodatno izazvao i razvio osećaj ličnog straha, nespokojstva i nesigurnosti - saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Dvoje povređenih u ovom krvavom piru danas će biti pušteni kući.

- Dečak koji je u Urgentnom će danas biti pušten kući, a što se tiče ovog jednog momka iz Malog Orašja i on će biti pušten kući - rekla je juče ministarka zdravlja dr Danica Grujičić. Zdravstveno stanje pojedinih pacijenata je i dalje veoma kritično, ističe ministarka.

- Devojčica 2005. godište, koja je imala opsežne povrede trbuha, momak koji ima povredu kičme i kome je urađena drenaža su životno ugroženi - rekla je Grujičić.

Kako Kurir saznaje, taksista koga je tokom krvavog pira oteo Uroš Blažić je član jendog udruženja u Smederevu, a izbegao je smrt za dlaku. Naime, njega je Uroš Blažić, kada je izašao iz ukradenog auta, zaustavio, ušao mu u kola sa ručnom bombom i rekao da ga vozi u selo Vrnjište kod Kragujevca, gde mu žive rođaci.

- Čovek je jako istraumiran, u neviđenom je šoku. Sa nama je jedva progovorio nekoliko reči o nemilom događaju. Neće raditi neko vreme - kažu iz taksi udruženja u kom je ovaj taksista zaposlen.

Prema njihovim rečima, najgore mu je bilo jer je u trenutku otmice vozio stranku, i to trudnu ženu.

- Nije bio sam u automobilu, imao je stranku kad mu je on upao u auto sa ručnom bombom u rukama. Ne želi da govori o svemu tome, teško mu je i mi ga ne diramo. Zamolio nas je da ga ne pitamo ništa i da ga neko vreme pustimo da preživi sve ovo. Videli smo se na kratko s njim, po pogledu i izrazu lica se videlo da mu je baš teško i da je pod velikim sresom i šokom - kažu oni i dodaju da je njemu bilo bitno da trudnica ne nastrada i da je sve vreme razmišljao o njoj, da bude dobro.

Sve vesti o masakru kod Mladenovca možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.