U OSTROG PO DOGOVOR: Amfilohije se sastao sa liderima tri pobedničke koalicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:11

U OSTROG PO DOGOVOR: Amfilohije se sastao sa liderima tri pobedničke koalicije

Sastanku prisustvuje i Vladimir Joković, predsednik Socijalističke narodne patije Crne Gore.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sastao se sa liderima koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", kao i čelnicima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

Sastanak se održava dan uoči sazivanja konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da se obavi izbor šefa i potpredsednika parlamenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i predsednika Administrativnog odbora.

Nezvanično se saznaje da se sastanak održava u manastiru Ostrog. Cilj ovog okupljanja je da se prevaziđu nesporazumi i teškoće koje su se pojavile ovih dana oko formiranje nove zakonodavne i izvršne vlasti.

Zbog pritisaka Glavnog odbora URE da na ključnim mestima u budućoj vladi ne želi da vidi neke istaknute ljude Demokratskog fronta misleći na Andriju Mandića, Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića, usporilo je ceo posao i uznemirilo brojno članstvo koalicije "Za budućnost Crne Gore" i biračko telo.

Nešto ranije, mitropolit Amfilohije je u Perastu izrazio je nadu da se novoizabrana vlast neće svađati oko moći, već da će voditi narod u ljubavi, "posle sedamdesetpetogodišnje bezbožne vlasti utemeljene na bratomržnji i bogomržnji".

- Ima dve vrste ljudi - oni koji veruju u Boga kao ljubav, a onda veruju u večno ljudsko dostojanstvo kroz Hrista Boga Bogočoveka, i oni koji se klanjaju ljudskom ništavilu i parama i misle da je u tome sreća - rekao je Amfilohije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.