Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2021, 15:29

U Novom danu o Nacrtu zakona o spoljnoj politici: Povećava li se moć predsednika

Kakve su ingerencije ministra spoljnih poslova u kreiranju spoljne politike države, a kakve predsednika u novom Nacrtu zakona o spoljnoj politici? Umanjuju li se njime nadležnosti šefa diplomatije, a protivustavno povećavaju predsednikova? Kakva će biti uloga diplomatskog nadzornika, šta će i koga nadzirati? Da li je po sredi pravljenje tajne službe od Ministarstva spoljnih poslova i zašto je javna rasprava o Nacrtu novog zakona vođena daleko od očiju javnosti? O tome u temi jutra govore Zdravko Ponoš, bivši pomoćnik ministra spoljnih poslova i Aleksandar Crkvenjakov, novinar i predsednik Resornog odbora DS za spoljnu politiku.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Gosti N1: Novim nacrtom zakona funkcija ambasadora svedena na sprovođenje naloga

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2021, 11:08

Rasprava o Nacrtu zakona o spoljnim poslovima vođena je daleko od očiju javnosti, za koji gosti N1, nekadašnji pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije Zdravko Ponoš i predsednik Resornog odbora DS za spoljnu politiku Aleksandar Crkvenjakov kažu da je njime predviđeno da se odluke donose u ministarstvu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.