U Novom Sadu počeo protest zbog prebijanja studenata

Izvor: B92, 11.Jun.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu počeo protest zbog prebijanja studenata

Novi Sad -- Protest zbog prebijanja studenata Novosadskog univerziteta počeo je oko 18 sati ispred Pravnog fakulteta porukom da neće odustati od borbe.

Više od stotinu okupljenih učesnika krenulo je do Gradske kuće.

"Juče sam prebijen ja, a sutra će biti neko drugi, to ne smemo da dozvolimo", rekao je Mihajlo Nikolić, žrtva prebijanja, kao i Marko Đelević i Dejan Bagarić.

Đelević je rekao da ga nasilje neće zaustaviti u njegovoj borbi i požalio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na to što se nije oglasio novosadski Studentski parlament. Bagarić je istakao da je solidarnost potrebna društvu u Srbiji.

Među okupljenima su predstavnici organizacija "Krov nad glavom", "Jedan od pet miliona", kao i političari Bojan Pajtić, Goran Ješić, Janko Veselinović, Marinika Tepić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Studenti sa protesta u Novom Sadu poručili da neće odustati od protesta, uprkos nasilju

Izvor: Beta, 11.Jun.2019

Studenti Novosadskog univerziteta poručili su večeras na kraju protesta “Protiv prebijanja studenata” da neće odustati od protesta, uprkos nasilju kojem su izloženi, kao proteklog vikenda kada su prebijena trojica njihovih kolega.Protest koji je počeo u kampusu Novosadskog univerziteta, ispred...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.