U Novom Sadu 36 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu 36 stepeni

BEOGRAD -

U najtoplijem delu dana u Novom Sadu je zabeleženo 36 stepeni celzijusa, pa je kao i juče povećan broj intervencija službe Hitne pomoći, izjavio je Tanjugu glavni tehničar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Nenad Vukas.

On je potvrdio da je to posledica velikih vrućina koje najviše smetaju hroničnim bolesnicima, pre svega, onima koji pate od bolesti kardiovaskulatornog sistema i plućnim bolesnicima.

"Danas do 13 sati imali smo ukupno 45 intervencija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a juče tokom dana 110, što je za nekih 25 procenata više od proseka", rekao je Vukas i naveo da su 23 intervencije bile na javnim mestima.

Prema njegovim rečima, značajno je povećan i broj poziva za savete lekara o eventualnoj promeni terapije za hronične bolesnike usled tegoba nastalih zbog vrućine.

Najveći broj Novosađana je, prema običaju, zaštitu od velike vrućine potražio na gradskom kupalištu "Štrand" i na otvorenim bazenima na "Spensu" i u Sportskom centru "Sajmište", a kako je vikend mnogi su osveženje potražili na izletištima Fruške gore.

U Beogradu je temperatura iznosila 36 stepeni, a s obzirom da je neradni dan užarene ulice su opustele. Građani prestonice već od ranih jutarnjih časova potražili su osveženje na plažama Ade Ciganlije, zemunskom Lidu, Adi Međici, a na bazenima Košutnjaka bilo je oko 5.000 kupača.

Uprkos vrelom danu, na beogradskoj Železničkoj stanici bilo je više putnika nego obično, a među njima i stranaca - od onih koji su stigli na debatu mladih pravnika, do onih koji idu na Sabor u Guču.

U Srbiji se danas očekuje sunčano i veoma toplo vreme, s najvišom dnevnom temperaturom do 39 stepeni, najavio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Duvaće slab, južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od 15 do 23, a najviša dnevna od 35 do 39 stepeni.

U Srbiji će u nedelju i ponedeljak i dalje biti sunčano i veoma toplo vreme s najvišom temperatura od 35 do 41 stepen. U utorak se na severu očekuju nešto niže temperature, a u sredu kratkotrajni pljuskovi i grmljavina.

Detaljnija vremenska prognoza može se videti ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.