U Novom Gradu sutra počinje nastava

Izvor: Blic, 20.Maj.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Gradu sutra počinje nastava

U četiri osnovne i dve srednje škole u Novom Gradu sutra će početi nastava, odlučeno je danas na sednici Štaba Civilne zaštite ove opštine.

Ekipe Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske zajedno sa medicinskim osoboljem Doma zdravlja Novi Grad danas obavljaju dezinfekciju školskih objekata koji su bili ugroženi vodom.

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Novom Gradu sutra neće početi nastava jedino za odeljenja specijalne nastave koji će u školu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponedeljka, 26. maja.

Načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić rekla je da roditelji na seoskom području treba da procene postoji li eventualna opasnost za dolazak u školu njihove dece i ukoliko postoji da decu ne šalju u školu.

Procenjuje se da je reč o malom broju dece koja sutra zbog manjih problema u saobraćaju ne mogu doći i školu.

“Takođe, apelujem da roditelji razgovaraju sa svojom decom i savetuju im da se ne približavaju obalama reka i zaštitnim nasipima iz radoznalosti”, rekla je Rajilićeva.

Prema njenim rečima, ekipe Instituta za javno zdravstvo juče su uzele uzorke vode iz gradskog vodovoda i na osnovu hitne kontrole utvrđeno je da je Ph vrednost 7,5 i da je organoleptički voda ispravna.

“Rezultate hemijske i bakteriološke analize očekujemo danas u popodnevnim časovima”, rekla je Rajilićeva.

Na području novogradske opštine i danas je nastavljeno ispumpavanje podzemnih voda na gradskom području i prigradskim naseljima.

Članovi Štaba Civilne zaštite danas će obići delove opštine koji su bili poplavljeni, a do sada nisu imali prohodne puteve.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.